Onlangs opende - 't Bakhuys, AGAnaam koken- haar deuren. 't Bakhuys is gevestigd in de monumentale T-boerderij Den Elleboog te Hellouw. In de authentieke sfeervolle Oudhollandse keuken staat het nostalgische gietijzeren AGA-fornuis centraal en hier worden vanaf heden kookcursussen en workshops georganiseerd.

Joyce Borgmann (voorzitter AGA Owners Club NL) wil graag laten zien en natuurlijk laten proeven hoe heerlijk je hiermee kunt koken. Een optimaal gebruik van de AGA-cooker geldt hierbij als uitgangspunt.

Om een smaakvolle maaltijd te bereiden, maakt Joyce zoveel mogelijk gebruik van ingrediënten uit haar eigen moes/kruidentuin. Ook het fruit van de boomgaard en de eieren van de rondscharrelende kippen worden benut. Dit alles, klaargemaakt in de AGA, staat garant voor een maaltijd waarvan men kan genieten.

Om een cursus te volgen, hoeft men niet in het bezit van een cooker te zijn, de aangeboden recepten zijn ook geschikt voor conventionele fornuizen. Het cursusaanbod varieert, per kwartaal zullen er nieuwe cursussen bijkomen. Momenteel bestaat het aanbod uit Brood Bakken, Italiaans Koken, Basiscursus AGA & Koken met Kruiden. De cursussen en workshops worden zowel overdag als 's-avonds gegeven. Afgelopen week zijn er in 't Bakhuys televisieopnames gemaakt voor het Nationaal Songfestival. Alvorens Michelle het liedje 'Out on my own' in Ahoi ten gehore zal brengen, zal zij tesamen met de componist/tekstschrijver worden voorgesteld tijdens een kooksessie in 't Bakhuys. Televisieuitzending is op 3 maart.

Meer informatie is te vinden op de website: Http://www.bakhuys.nl Email: info@bakhuys.nl Telefoon 0418 58 2133

Voor meer informatie en/of (digitaal) fotomateriaal gaarne contact opnemen met:

Joyce Borgmann

tel 0418 58 2133 Email: info@bakhuys.nl