Euronext Amsterdam

13 Feb 2001 Maandstatistieken Januari 2001
Persbericht 2001.016

Euronext Amsterdam goed uit de startblokken

De eerste maand van 2001 zorgde voor goede resultaten op de markten van Euronext Amsterdam. De totale omzet op de Stock Market bedroeg ruim E 221 miljard; 30% meer dan in januari 2000. Ook de nieuwe trackers, beleggingsproducten die nauwgezet een index volgen, deden het goed. In de eerste maand van bestaan werd er binnen het Nexttrack segment een marktkapitalisatie bereikt van E 439 miljoen.

Januari bleek, zowel in Amsterdam als binnen heel Europa, vooral de maand van de financials. De Amsterdam Financials Sector Index en de FTSE Eurotop Banks Sector Index waren de grootste stijgers onder de indices.

Op de Derivatives Market van Euronext Amsterdam deden met name de aandelenopties het erg goed. Er werden de afgelopen maand 5,7 miljoen contracten verhandeld, hetgeen neerkomt op een stijging van ruim 31% ten opzichte van dezelfde maand in het afgelopen jaar.

Op de Commodity Market werden er, net als in de fysieke markt, duidelijk minder aardappelcontracten verhandeld. Januari bleek daarentegen, met een stijging van maar liefst 47%, wel een bijzonder drukke maand voor de handel in varkenstermijncontracten.

MAANDSTATISTIEK EURONEXT AMSTERDAM: januari 2001

Zie het originele bericht voor tabellen


© Amsterdam Exchanges / Pers en Public Affairs