P E R S B E R I C H T

Nederland struikelt over controversiële Liefdesmailer

De anonieme Liefdesmailer van Zoek.nl maakt de tongen los in Nederland. Voor- en tegenstanders van deze gratis dienst ontmoeten elkaar steeds vaker in forums om de Liefdesmailer te bespreken. Sommige ontvangers menen dat de anonieme Liefdesmail efficiënter is dan het I-love-you-virus.

En daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben. De Nederlandse verliefdheid dwaalt namelijk als een virus door ons land. Internetters die aanbidden aan aanbeden worden willen massaal via de Liefdesmailer van Zoek.nl hun gevoelens uiten. Vanwege de kettingreactie van de brief wordt de verliefde sneeuwbal steeds groter.

Hoe gaat de Liefdesmailer dan in zijn werk? Iemand vult bij Valentijn.zoek.nl een naam en e-mailadres in van degene op wie hij of zij een oogje heeft. De ontvanger van de anonieme mail moet raden wie de verzender is. Via een persoonlijke link komt de ontvanger op een pagina waar de naam en het e-mailadres van de vermoedelijke afzender wordt ingevuld.

De ontvanger vult natuurlijk niet zomaar een naam in, maar gokt op degene waarvan hij hoopt dat de mail afkomstig is. Is het e-mailadres juist, dan ontstaat er een match. Is het e-mailadres niet juist, dan wordt er een nieuwe anonieme liefdesmail verstuurt naar dit nieuw ingevulde adres. Een massale kettingreactie door verliefde en nieuwsgierige internetters is het gevolg.

http://valentijn.zoek.nl