Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 13-02-2001 2e Persbericht van dinsdag 13 februari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Niet vertonen Ajaxfilm beslissing van Plaza Futura Het niet doorgaan van de Ajaxfilm Daar hoorden zij engelen zingen is geen beslissing van de politie en ook niet genomen op advies van de politie. De directie van de Plaza Futura zet de film niet op het programma vanwege eigen huishoudelijke en organisatorische oorzaken. In het krantenartikel in het Eindhovens Dagblad van vandaag wordt gesuggereerd dat de Plaza Futura de film niet vertoont op advies van de politie. Twee weken geleden vond er op verzoek van de directie van de Plaza Futura een gesprek plaats tussen hen en de netwerkinspecteur van het gebied waar de bioscoop ligt. De directeur kondigde aan dat hij overwoog de Ajaxfilm te vertonen. Hem is gezegd dat de beslissing bij hem zou liggen en dat er vooralsnog bij de politie geen bezwaren waren. Hij wilde nog geen beslissing nemen maar eerst de zaak intern bespreken. De netwerkinspecteur zou in het land informeren hoe een en ander bij de vertoning van die film was gelopen. Afgesproken werd dat vandaag, dinsdag 13 februari, een volgende gesprek zou plaatsvinden. Hij zou dan een beslissing nemen. Hij heeft nu zelf de beslissing genomen de film niet te vertonen.

Mariahout: Meisje vermist
Sinds zaterdagmiddag 17.00 uur wordt de 14-jarige Daisy Coolen uit Mariahout vermist. Het meisje woont bij haar ouders op de Tuindersweg. Ze is zaterdagmiddag vanuit Mariahout naar Lieshout gefietst. De fiets heeft ze in Lieshout neergezet. Vervolgens heeft ze de bus genomen naar Beek en Donk. Daar heeft ze rond 14.30 uur nog haar moeder bezocht in een winkel waar deze aan het werk was. Tegen haar moeder vertelde ze dat ze om 17.00 uur weer thuis zou zijn. Het meisje is sindsdien niet meer thuisgekomen. Wel is bekend dat ze vanuit de winkel in Beek en Donk de bus heeft genomen naar Gemert. Zaterdagavond is ze samen met een vriendinnetje nog gesignaleerd op het Ridderplein in Gemert. Beide meisjes zouden op een bus richting Eindhoven zijn gestapt. Maandag heeft het meisje voor het laatst telefonisch contact gehad met vrienden. Vanaf hier ontbreekt elk spoor van Daisy Coolen. Daisy is 1.67 meter groot, ze is 14 jaar maar ziet er uit als een 17/18-jarig meisje, ze heeft opvallend lichtblond lang haar, ze heeft een neusknopje, een tongpiercing en ze draagt diverse oorbellen en ringen in beide oren. Op de dag van verdwijning droeg Daisy een zwarte lederen jas, een zwarte das, een donkere strakke broek en hoge zwarte laarzen met plateauzolen. Ze heeft een zandkleurige rugtas van het merk ONeill bij zich. Personen die weten waar Daisy Coolen zich bevindt of die haar gezien hebben, kunnen bellen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Geldrop: Dakbedekking gestolen
Vanuit een container aan het Grote Bos is 700 m2 grijze dakbedekking gestolen. De waarde van de dakbedekking is fl. 11.000,=. Behalve deze dakbedekking zijn ook nog een lasapparaat van fl. 11.000,=, een stroomkast van fl. 1.180,= en 50 meter kabel van fl. 480,= gestolen. De container was sinds 31 december niet meer gebruikt. Vandaag, dinsdag 13 februari, werd de inbraak ontdekt. Het slot van de containerdeur is vernield.

Bakel: Aantreffen goederen
Maandag 12 februari heeft de politie Gemert Laarbeek een onderzoek ingesteld in een loods aan de Bakelseweg. In deze loods werd audioapparatuur aangetroffen ter waarde van ongeveer 250.00 gulden. Een 55-jarige vrouw uit Bakel werd als eigenaresse van de loods aangehouden. Zij is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de goederen.

Eindhoven: Aanhoudingen na aantreffen Hennepplanten Vanmorgen om 11.40 uur zijn in een bedrijfspand aan de Hallenweg vier vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 16 tot 52 jaar aangehouden. De verdachten waren bezig met het knippen van toppen van hennepplanten. De in het pand aanwezige hennepplanten zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. De acht verdachten zijn allen voor onderzoek ingesloten.