NIPO

Nederland na Denemarkten minst romantische land van Europa

NIPO Interactive heeft afgelopen weekend in samenwerking met Taylor Nelson Sofres een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder ruim 2000 jongeren (15-35 jaar) over Valentijnsdag. Uit dit onderzoek is gebleken dat Nederland na Denemarken het minst romantische land van Europa is. Nog niet de helft van alle jongeren doet vandaag iets aan valentijn.

Waar Nederlanders en Scandinaviërs erg stug zijn op liefdesgebied, blijken inwoners van de voormalige oostbloklanden erg attent te zijn voor hun geliefden.
1 | Nederlandse jongeren doen het minst aan Valentijn op Denemarken na >
Bron: NIPO, 2001
Nederlandse jongeren blijken zuinig voor hun geliefden Nederlandse jongeren die iets doen aan valentijnsdag blijken in vergelijking tot andere Europese landen minder geld uit te geven aan hun geliefde. Ze sturen liever een kaartje of een digitale E-card via het Internet dan dat ze hun geliefde trakteren op een bosje bloemen, een cadeautje of een avondje uit eten.
2 | Attenties van Nederlandse jongeren op Valentijnsdag t.o.v. de rest van Europa
> Bron: NIPO Interactive, 2001

Nederland en Denemarken koploper met het versturen van E-cards voor Valentijn
Waar Nederland en Denemarken in het algemeen nog achterblijven voor wat betreft het vieren van Valentijn, zijn deze landen koploper met het versturen van E-cards.
3 | Nederland op tweede plaats voor wat betreft het verzenden van E-cards Land Percentage jongeren dat E-cards verstuurd
1) Denemarken 25%
2) Nederland 24%
3) Noorwegen 21%
4) UK 17%
5) Duitsland 10%
6) Polen 6%
7) Hongarije 6%
8) Frankrijk 6%

Ongeveer 90.000 Nederlandse jongeren zullen vandaag teleurgesteld worden Ongeveer 1,15 miljoen Nederlandse jonge mannen ten opzichte van 1,06 miljoen vrouwen hebben plannen om vandaag iets voor Valentijnsdag te gaan doen. Dit betekent dat zo'n 90.000 mannen vandaag teleurgesteld worden.

Voor meer informatie met betrekking tot dit persbericht kunt u contact opnemen met Nanda Hageman. (020-5225451)