Provincie Noord-Holland

Voorlichtingsavond saneringsplan Amstel/Uithoorn
Persbericht, 9 februari 2001

Voorlichtingsavond saneringsplan Amstel/Uithoorn De provincie Noord-Holland organiseert dinsdag 13 februari een voorlichtingsavond over het saneringsplan Amstel/Uithoorn. Hierbij zal de ernstig verontreinigde bodem van de Amstel over een lengte van bijna 5 km tussen de Nessersluis en de brug N201 grondig worden schoongemaakt. Hiermee zal een einde komen aan een jarenlang ongewenste situatie. De kosten bedragen naar schatting circa 45 miljoen gulden en worden gedragen door het ministerie van VROM, de provincie Noord-Holland en DWR/waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

De bijeenkomst, onder voorzitterschap van milieuwethouder L.J. Heijlman, vindt plaats in het gemeentehuis van Uithoorn. Aanvang: 20.00 uur. Het programma bestaat uit een toelichting op het saneringsplan met daarna gelegenheid tot vragen stellen en discussie.

Het is nog niet bekend wanneer de uitvoering van het saneringsplan zal starten. Dit is afhankelijk van de vraag waar en vanaf wanneer de verontreinigde bagger kan worden opgeslagen en verwerkt.

Inlichtingen: Rob Bloemsma, bureau Bodemsanering, tel. (023) 514 39 57
Print persbericht