Samen onderweg met Holiday Autos en Text 100 B.V.
Holiday Autos brengt PR-activiteiten onder bij Text 100 Public Relations

Amsterdam, 13 februari 2001 - Met ingang van 1 februari is Text 100 B.V. door Holiday Autos (www.holidayautos.nl) aangesteld als PR Consultancy om haar public relations in Nederland te coördineren.

Holiday Autos International Ltd., één van de grootste autoverhuurmakelaars ter wereld, werd 13 jaar geleden in het Verenigd Koninkrijk opgericht door haar huidige voorzitter Clive Jacobs. In 1988 breidde Holiday Autos haar activiteiten internationaal uit. Eerst in Europa, daarna ook wereldwijd. Momenteel boekt Holiday Autos jaarlijks voor één miljoen klanten de autoverhuur zowel in Europa als in de Verenigde Staten, Zuid Amerika, Azië en Afrika.

Anders dan bij andere autoverhuurders, treedt Holiday Autos op als tussenpersoon bij het vastleggen van de autoverhuurreserveringen. Holiday Autos beschikt niet over een eigen autovloot maar maakt gebruik van gerenomeerde autoverhuurmaatschappijen. Holiday Autos positioneert zich als een autoverhuurmaatschappij die all-inclusive prijzen introduceert met absoluut geen verborgen kosten. Dit betekent dat de huurder van de auto voor vertrek het vakantiebudget kan bepalen met de garantie dat er geen extra kosten meer betaald hoeven te worden bij het ophalen van de auto.

In 1999 heeft Holiday Autos zich ook in Nederland gevestigd en werkt zij nauw samen met vele reisbureaus. In navolging van andere landen, heeft Holiday Autos in 2000 de website www.holidayautos.nl gelanceerd. Niet alleen kunnen klanten en reisbureaus vanaf heden 24 uur per dag 7 dagen per week wereldwijd auto's huren bij Holiday Autos tegen scherpe prijzen, maar daarnaast is er ook een uitgebreid Europese routeplanner aanwezig die de reiziger helpt bij het uitstippelen van hun reisroute.

"Wij zijn erg tevreden onze expertise te kunnen verbreden met een Consumenten-klant als Holiday Autos. Het internationale karakter en de expertise van zowel Holiday Autos als Text 100 vullen elkaar perfect aan. Aan ons de taak Holiday Autos optimaal te positioneren in Nederland en te trachten zoveel mogelijk traffic naar hun website te genereren", aldus Jurn Hageman, General Manager Text 100 B.V.

Fréderic Fontaine, Algemeen Directeur Frankrijk en Benelux van Holiday Autos, zegt over deze samenwerking: "Holiday Autos is sinds 1999 actief in Nederland. We hebben tot op heden goede ervaringen opgedaan in de Nederlandse markt en willen dit continueren door onze naamsbekendheid verder te vergroten in deze regio. Onze website, met de mogelijkheid om online auto's te reserveren, en het aanstellen van een Public Relations bureau zal ons daarbij een eind op weg helpen. Momenteel werken we in Frankrijk al samen met Text 100 Frankrijk, en hebben daar goede ervaringen mee. De keuze om ook hier in zee te gaan met Text 100 B.V. is dan ook een logische."

Over Holiday Autos
Holiday Autos werd in 1987 opgericht in het Verenigd Koninkrijk met als doelstelling de autoverhuurbranche radicaal te veranderen en autoverhuur een belangrijk onderdeel te maken bij de reservering van elke vakantie. Met een totaal omzet van meer dan £ 180 miljoen in 2000 en jaarlijks 1 miljoen boekingen wereldwijd in meer dan 40 landen op 4000 locaties, is Holiday Autos momenteel 's werelds grootste makelaar in autoverhuur.

Over Text 100
Text 100 International is één van de grootste onafhankelijke public relations advies-bureaus voor de technologiesector ter wereld. Het bedrijf beschikt over 25 kantoren verspreid over Europa, Noord-Amerika, India, Afrika, het Verre Oosten en de Pacific regio en is de grootste en voornaamste merknaam binnen de OneMonday Groep. Naast toonaangevende bedrijven binnen de industrie, zoals BT, Compaq Computer Corporation, Motorola Inc., SAP, en Xerox Corporation, mag het bedrijf ook nieuwe opkomende technologiebedrijven, zoals Amazon.com, Excite@Home en Virginbiz.net tot haar klanten rekenen. Text 100 B.V., de vestiging in Amsterdam, is op 1 augustus 1995 opgericht en heeft op dit moment 10 medewerkers en 14 accounts. Text 100 B.V. is verantwoordelijk voor zowel corporate als product PR-campagnes in Nederland en België. Bezoek voor meer informatie over Text 100 www.text100.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Holiday Autos
Fréderic Fontaine
Tel: +33 (0) 1 45 15 17 96
Fax: +33 (0) 1 45 15 38 48
E-mail: fredericf@holidayautos.fr

Text 100 B.V.
Kwok-Sing Sit
Tel: +31 (0) 20 530 43 43
Fax: +31 (0) 20 530 43 31
E-mail: kwoks@text100.nl