Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-02-2001 Mediaberichten 13 februari (laatste berichten)

Tegelen bedrijfsinbraak, verdachten aangehouden (vervolg)

TEGELEN De politie heeft dinsdagmorgen twee jongens van 13 en 14 jaar uit Tegelen aangehouden die worden verdacht van de inbraak in verschillende vrachtautos afgelopen weekend. In overleg met hun ouders hebben zij zich dinsdagmorgen bij de politie gemeld en zijn ze aangehouden. Na het onderzoek zijn ze diezelfde dag weer in vrijheid gesteld en overgedragen aan hun ouders. Beide knapen hebben de inbraken bekend. De door hen aangerichtte schade bedraagt fl. 30.000,00. De benadeelde zal die op hen verhalen.

Regio verkeers- en snelheidscontroles

BELFELD In het kader van het project Samen minder heeft de politie dinsdagmiddag op de Rijksweg Zuid 187 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 1195 voorbijgangers was91 km/u.

VENLO Op verschillende plaatsen in Venlo heeft de politie bij verkeerscontroles 23 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht; 9 omdat de autogordel niet werd gebruikt; 8 wegens te hard rijden (controle met de laserpatrol) en 2 voor bromfietsers die geen helm droegen.

BLERICK Op verschillende plaatsen in Blerick heeft de politie bij verkeerscontroles 13 bekeuringen uitgeschreven wegens te hard rijden (controle met de laserpatrol); 5 voor defecte verlichting, en nog eens 5 voor andere overtredingen.

POSTERHOLT - Bij een snelheidscontrole op de Roermondseweg zijn dinsdagmiddag 24 automobilisten bekeurd die harder reden dan 50 km/u. Van de 131 voorbijgangers was de hoogste snelheid 78 km/u.

SEVENUM - Bij een snelheidscontrole op de Venloseweg zijn dinsdagmorgen 16 automobilisten bekeurd die harder reden dan 80 km/u. Van de 160 voorbijgangers was de hoogste snelheid 113 km/u.

HORST - Bij een snelheidscontrole op de Venloseweg zijn dinsdagmorgen 42 automobilisten bekeurd die harder reden dan 50 km/u. Van de 190 voorbijgangers was de hoogste snelheid 121 km/u.

AMERICA - Bij een snelheidscontrole op de Meteriksebaan zijn dinsdagmiddag 13 automobilisten bekeurd die harder reden dan 80 km/u. Van de 50 voorbijgangers was de hoogste snelheid 107 km/u.

TIENRAY - Bij een snelheidscontrole op de Swolgenseweg zijn dinsdagmiddag 22 automobilisten bekeurd die harder reden dan 50 km/u. Van de 123 voorbijgangers was de hoogste snelheid 75 km/u.