PERSBERICHT
Vianen, 14 februari 2001

VOBIS NEDERLAND ONDERDEEL VAN
ITALIAANSE VOBIS NETWORK GROUP

De Italiaanse VOBIS NETWORK Group heeft per 1 januari Vobis Nederland overgenomen. Na een periode waarin de nationale Vobis vestigingen verzelfstandigd werden van de oorspronkelijke Duitse moederorganisatie is de Italiaanse VOBIS NETWORK Group bezig om de nationale Vobisvestigingen weer onder te brengen in één organisatie. Onlangs werd zij wereldwijd eigenaar van de Vobis merknaam en de commerciële Vobismerken (waarvan High Screen een van de belangrijkste vormt) voor alle landen waar nog geen Vobisvestiging bestaat.

De totale omzet van de 50 Nederlandse Vobiswinkels bedroeg in 2000 ruim 93 miljoen euro. De VOBIS NETWORK Group nam Vobis Nederland over van CBA, een bedrijf van de Deutsche Bank en de Metro Group. Vobis Nederland zal nu samen met Vobis Italië, Vobis Oostenrijk, Vobis Zwitserland, Vobis Polen en Vobis Rusland onderdeel gaan uitmaken van de VOBIS NETWORK Group. De totale omzet van de VOBIS NETWORK Group was in 2000 meer dan 300 miljoen euro. Bij de VOBIS NETWORK Group werken ongeveer 800 stafleden. Er zijn nu 438 verkooppunten in Italië, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Rusland en Nederland.

"Ik ben uitermate content met de nieuwe moedermaatschappij. We zitten met elkaar stevig in het zadel. Als Europese speler betekent dit een versterking van onze concurrentiepositie en in Nederland kunnen we nu een nog steviger positie innemen en verder bouwen aan het merk VOBIS. Ook voor onze franchisenemers zal de nieuwe organisatie gunstig uitpakken als gevolg van de aanzienlijke schaalvoordelen bij de inkoop, die zij op hun beurt kunnen doorgeven aan hun klanten. Ik ben daar zeer blij mee" aldus Hans Gijsen, Algemeen Directeur van VOBIS Nederland.

VOBIS Nederland
Vobis computerspeciaalzaken verkopen een uitgebreid assortiment aan computers, software en accessoires. Naast haar eigen merk Highscreen computers verkoopt Vobis ook een groot assortiment A-merken computers en randapparatuur.
Vobis heeft momenteel 50 vestigingen in Nederland. Dit aantal zal naar verwachting nog worden uitgebreid met nieuwe winkels op nieuwe locaties. Het hoofdkantoor in Vianen is verantwoordelijk voor de inkoop, marketing, distributie en de service t.b.v. alle vestigingen.

Noot voor de redactie (