Gemeente Den Helder

BAGGERBEURT VOOR VIJVER QUELDERDUYN

datum: 14 februari 2001

Volgende week begint de Milieudienst met het uitbaggeren van een van de vijvers in Quelderduyn. Het gaat om de vijver ten noordoosten van de voormalige crossbaan. Deze vijver dreigt namelijk dicht te slibben. Er wordt een laag van ca. 30 cm. verwijderd. De vrijkomende baggerspecie wordt gestort op het voormalige crossterrein. De gemeente bekijkt momenteel hoe dit crossterrein heringericht moet worden. Daarbij zal in elk geval ophoogmateriaal nodig zijn. Het uitgebaggerde slib hoeft nu niet te worden afgevoerd.

In opdracht van de gemeente is door de firma De Vries & van der Wiel een bodem-/waterbodemonderzoek uitgevoerd. Conclusie van het onderzoek is dat de vrijkomende baggerspecie als ophoging mag worden aangebracht op het voormalige crossterrein.

Het baggerwerk is uitbesteed aan aannemersbedrijf Lont BV van Wieringen. Maandag of dinsdag a.s. starten de werkzaamheden. Allereerst wordt de vijver leeggepompt. De aanwezige vissen worden door hengelsportvereniging Den Helder uitgezet in de andere Quelderduynvijvers. Vervolgens zal met een aantal kranen het slib worden verwijderd. De kranen voeren hun werkzaamheden uit vanaf de vijverbodem. Slechts op de kortste route tussen vijver en crossterrein komt een pad van rijplaten.

De werkzaamheden zullen ongeveer veertien dagen duren.

Laatst bijgewerkt: 15 februari 2001