Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

PERSBERICHT

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Afd. Voorlichting & Communicatie
Postbus 93138
2509 AC DEN HAAG

Verzonden per e-mail op 16 februari 2001



Prof.dr. Buys benoemd tot lid Algemeen Bestuur NWO

Bij Koninklijk Besluit is prof. dr. Charles H.C.M. Buys benoemd tot lid van het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Prof. Buys is hoogleraar Antropogenetica aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofd van de afdeling Klinische genetica van het Academisch Ziekenhuis Groningen. De benoeming geldt voor een periode van vijf jaar. Prof. Buys volgt prof. dr. D.D. Breimer op, die nu rector magnificus is van de Universiteit Leiden.

Prof. Buys (Bergen op Zoom, 1942) studeerde in de jaren zestig aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1976 in Groningen op een onderwerp over de afbraak van eiwitten in de lever. Sinds 1987 is hij hoogleraar Antropogenetica aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij begeleidde circa twintig promovendi bij hun promotie-onderzoek. Hij vervulde talloze nationale, Europese en internationale bestuursfuncties en voorzitterschappen, zoals president van de European Society of Human Genetics, lid van het Management Committee van het Biomedische Onderzoeksprogramma van de Europese Commissie en voorzitter van het NATO Life Sciences and Technology Panel. Op dit moment is hij onder meer lid van de Gezondheidsraad.

De overige leden van het Algemeen Bestuur van NWO zijn: Dr. R.J. (Reinder) van Duinen, voorzitter
Mw. prof. dr. A.C.J. (Aafke) Hulk
Prof. dr. U. (Uri) Rosenthal.

Prof. dr. C.H.C.M. Buys is bereikbaar aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), tel. 050 3632925, fax 050 3632947 of e-mail secr@medgen.azg.nl

04-01