Gemeente Hattem

Gemeentelijke informatierubriek De Homoet, editie 14 februari 2001

COMMISSIEVERGADERING

De commissie Welzijn komt op maandag 19 februari 2001 in een openbare vergadering in het stadhuis bijeen. Aanvang 20.00 uur. De agenda luidt als volgt:

1. Opening.

2. Spreekrecht voor burgers.

3. Verslag van de vergadering d.d. 22 januari 2001.
4. Afwijzing verzoek om subsidie van de Federatie van Dorpshuizen.
5. Verzoek om beschikbaarstelling van een accommodatiesubsidie van de Hattemse Jeu de Boulesvereniging "Hattem Pétanque".
6. Verzoek van de Stichting Welzijn Ouderen om beschikbaarstelling van f 250.000,-- voor het realiseren van een ontmoetingsruimte voor ouderen.

7. Begroting 2001 en marketingplan 2001 van het Bureau Hanzesteden (ter kennisneming).

8. Mededelingen door de voorzitter.

9. Rondvraag.

10. Sluiting.

NEVENFUNCTIES

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 12 en 67 van de Gemeentewet, bekend, dat een overzicht van de nevenfuncties van de burgemeester en de raadsleden van de gemeente Hattem, gedurende vier weken, bij de afdeling Algemene en Bestuurlijke Zaken in het stadhuis ter inzage ligt.

KENNISGEVING ONTWERP-BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders maken, gelet op artikel 3:19, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij voornemens zijn vergunning te verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu. Het betreft de aanvraag van D.E. Rave, mts. H. en G.J. Rave voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een melkveehouderij aan het adres Geldersedijk 101 te Hattem.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en andere terzake zijnde stukken liggen vanaf 15 februari 2001 gedurende vier weken op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op woensdagavond na telefonische afspraak (tel.nr. 038-4431639) voor een ieder ter inzage bij de sector Ruimtelijke Ordening en Beheer. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Bovendien liggen de stukken tot het einde van de beroepstermijn elke werkdag van 08.00 tot 12.00 uur bij de sector Ruimtelijke Ordening en Beheer ter inzage.

Vanaf 16 februari 2001 kunnen gedurende vier weken schriftelijk gemotiveerde bedenkingen bij het college van burgemeester en wethouders van Hattem worden ingediend. Degene, die schriftelijke bedenkingen indient, kan schriftelijk verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kan in deze periode, indien daarom wordt verzocht (tel. 038-4431639), over de ontwerpbeschikking van gedachten worden gewisseld, waarbij de gelegenheid bestaat om mondeling gemotiveerde bedenkingen in te brengen.

Degenen, die zoals hierboven is omschreven bedenkingen hebben ingediend of belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht, kunnen wanneer de beschikking wordt gegeven beroep instellen.

VERZOEK VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN/BOUWVERGUNNING.

De burgemeester geeft ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de nederlegging van het verzoek om vrijstelling bestemmingsplan/bouwvergunning voor het oprichten van 56 sociale huurwoningen en 10 vrije sector huurwoningen op het perceel De Bongerd 32 te Hattem.

Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "Bongerd" en vooruit te lopen op het nog niet onherroepelijk van kracht zijnde bestemmingsplan "Bongerd 13e partiële herziening" en met toepassing van artikel 50, lid 4 de gevraagde bouwvergunning te verlenen.

Het vrijstellingsverzoek/aanvraag bouwvergunning ligt met ingang van 15 februari 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ten stadhuize, bij de receptie Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer (R.O.B.). Een ieder is bevoegd om gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijke bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling/bouwvergunning naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem.

VERZOEK VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

.
Met ingang van 15 februari 2001 ligt gedurende twee weken ter gemeentesecretarie, sector Ruimtelijke Ordening en Beheer voor een ieder ter inzage een bouwplan voor het oprichten van een compactstation t.b.v openbare nutsvoorziening op een perceel nabij Lindenhof /Populierenlaan 5 te Hattem, gelegen in het bestemmingsplan "Het Veen"en "Het Veen, 40e partiële herziening".

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om vrijstelling te verlenen voor het bouwen van een niet voor bewoning bestemd gebouwtje van openbaar nut op grond van artikel 1.3. lid 1, sub a van de voorschriften van voornoemd bestemmingsplan.

Belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen het verlenen van vrijstelling worden in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen omtrent het voornemen, gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Schriftelijk moet dit geschieden bij het college van burgemeester en wethouders van Hattem. Mondelinge zienswijzen kunnen zowel persoonlijk (tijdens openstelling van het bureau R.O.), als telefonisch ( op werkdagen van 08.00 uur tot 12.30 uur en 13.30 uur tot 17.00 uur) worden doorgegeven aan de heer P. Jetzes (tel. 4431643), of bij diens afwezigheid bij één van de andere medewerkers van het bureau Ruimtelijke Ordening.

VERZOEKEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN.

De burgemeester geeft ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de nederlegging van drie verzoeken om vrijstelling bestemmingsplan voor:

* het oprichten van een schuur op het perceel Dorpsweg 13 te Hattem. Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan "Bongerd";
* het oprichten van een tuinhuisje op het perceel Oranje Nassaulaan
11 te Hattem. Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de WRO vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Hattem IV";
* het uitbreiden en veranderen van een woning op het perceel Vechtstraat 17 te Hattem. Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de WRO vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "De Hilst 1998".

De vrijstellingsverzoeken liggen met ingang van 15 februari 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ten stadhuize, bij de receptie Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer (R.O.B.). Een ieder is bevoegd om gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijke bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem.

KENNISGEVING 10% VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN.

Met ingang van 15 februari 2001 ligt gedurende twee weken ter gemeentesecretarie, sector Ruimtelijke Ordening en Beheer voor een ieder ter inzage een bouwplan voor het uitbreiden in volume en het veranderen van twee woningen op de percelen Dorpsweg 13 en 15 te Hattem, gelegen in het bestemmingsplan "Bongerd". Burgemeester en wethouders zijn voornemens om 10% vrijstelling te verlenen van de maximaal voorgeschreven nokhoogte.

Belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen het verlenen van vrijstelling worden in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen omtrent het voornemen, gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Schriftelijk moet dit geschieden bij het college van burgemeester en wethouders van Hattem.
Mondelinge zienswijzen kunnen zowel persoonlijk (tijdens openstelling van het bureau R.O.), als telefonisch (op werkdagen van 08.00 uur tot
12.30 uur en 13.30 uur tot 17.00 uur) worden doorgegeven aan de heer P. Jetzes (tel. 4431643), of bij diens afwezigheid bij één van de andere medewerkers van het bureau Ruimtelijke Ordening.

AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun college de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend:
* het oprichten van een bergruimte, Zuiderzeestraatweg 34;
* het oprichten van een tuinhuis, Burg. van Heemstralaan 8;
* het oprichten van een bijgebouw, Van Deldensweg 2;
* het uitbreiden en veranderen van een woning met bijgebouw, Nieuweweg 61;

* het oprichten van een showroom, Populierenlaan 5;
* het veranderen van een woning, De Waag 10;
* het oprichten van een bijgebouw bij twee woningen, Oude Kerkweg 6a en 6.

BOUWACTIVITEITEN

Bouwvergunning is verleend voor:

* het oprichten van een woning met bijgebouw ter vervanging van een bestaande woning, Veenwal 5 (VZ 30-01-2001);
* het oprichten van een woning ter vervanging van een bestaande woning, Veenwal 7 (VZ 30-01-2001);

* het uitbreiden van een kassencomplex, Zuiderzeestraatweg 34 (VZ 30-01-2001).

Positief is gereageerd op de melding bouwvoornemen voor:
* het oprichten van een schuur, Rademakershoeve 2 (VZ 30-01-2001).
Sloopvergunning is verleend voor:

* het slopen van een woning, Veenwal 5 (VZ 30-01-2001).
Voor nadere informatie : Sector R.O.B.
Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending (VZ) van dat besluit aan vergunninghouder een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.
Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de President van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

AANVRAGEN KAPVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun college aanvragen om een kapvergunning zijn binnengekomen betreffende de percelen:
* Hoek 1e Industrieweg/Burg. Moslaan, 2 bomen;
* Waterschap, langs beek ter hoogte van Koeweg/Eijerdijk, 25 bomen.
Belanghebbenden kunnen gedurende twee weken hun zienswijze over de aanvraag naar voren brengen.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat op dinsdag 20 februari 2001 om 14.00 uur in het stadhuis een vergadering wordt gehouden van het Gelders Genootschap (Welstands Commissie), met als onderwerpen aanvragen om bouwvergunning (dan wel melding bouwvoornemen). Belanghebbenden (aanvragers/architecten) kunnen bij de heer P. Jetzes van het bureau Ruimtelijke Ordening (tel. 4431643) een afspraak maken om hun bouwplan toe te lichten tot uiterlijk maandag 19 februari 2001, of bij diens afwezigheid bij een andere medewerker van het bureau Ruimtelijke Ordening. Bij het niet maken van een afspraak loopt u de kans dat de wachttijd kan oplopen.
Indien de orde van de vergadering of het belang van de aanvrager van de bouwvergunning of degene die een melding heeft gedaan dit vergt, kan de commissie besluiten achter gesloten deuren te vergaderen.

INTRODUCTIE LANDELIJK NUMMER SOS TELEFONISCHE HULPDIENSTEN.

Met ingang van 15 februari a.s. heeft de SOS Telefonische Hulpdienst één nieuw landelijk telefoonnummer: 0900 - 0767. Dit telefoonnummer zal de herkenbaarheid van de SOS Telefonische Hulpdiensten vergroten en is, door de onderlinge samenwerking tussen de SOS Telefonische Hulpdiensten in Oost-Nederland, beter bereikbaar voor de bellers. Via dit landelijke nummer worden de bellers doorverbonden met de dichtstbijzijnde regionale SOS Telefonische Hulpdienst.

20 JUNI 2001: VEILIG BUITENSPELEN OP DE NATIONALE STRAATSPEELDAG. Op woensdag 20 juni 2001 is het weer feest op straat. Dan wordt de jaarlijkse Nationale Straatspeeldag gehouden. Op de Straatspeeldag sluiten ouders in het hele land straten af voor het verkeer, zodat hun kinderen er tenminste één keer per jaar veilig buiten kunnen spelen. De Nationale Straatspeeldag is een initiatief van de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisaties 3VO. 3VO zet zich in voor veilig, kindvriendelijk verkeer en wil de bewegingsvrijheid van kinderen in de woonomgeving vergroten.

In veel buurten is het al lang niet meer vanzelfsprekend dat kinderen zelfstandig buiten spelen of alleen naar school of bibliotheek gaan. Veel ouders vinden het verkeer zo'n bedreiging dat zij hun kinderen niet zonder toezicht naar buiten laten gaan. Zo missen kinderen belangrijke ervaringen. Op den duur kan dit leiden tot achterstanden in hun ontwikkeling. Gelukkig kan het ook anders. Straten en buurten kunnen veiliger worden door snelheidsremmers en goede oversteekvoorzieningen. En het parkeren kan zo worden geregeld dat er meer speelmogelijkheden ontstaan. Kinderen krijgen dan weer de ruimte om lekker buiten te spelen.

Kindvriendelijk verkeer: Op de Nationale Straatspeeldag van 3VO gaan meer dan 2.000 straten een ochtend of middag dicht voor het verkeer. Voor veel kinderen is dat een unieke ervaring: voor één keer krijgen zij alle ruimte om midden op straat te spelen. Maar behalve een grandioos feest is de Straatspeeldag vooral ook een actiedag voor veilig, kindvriendelijk verkeer. Op de Straatspeeldag nodigen de deelnemende groepen een vertegenwoordiger van de gemeente uit om zich persoonlijk van de problemen op de hoogte te stellen. Uiteindelijk doel is dat de buurt zo veilig wordt dat kinderen er elke dag veilig buiten kunnen spelen. Uit onderzoek blijkt dat de Straatspeeldag helpt om overleg tussen bewoners en gemeente op gang te brengen.

Meedoen: Ouders, scholen en buurtgroepen die vinden dat het verkeer in hun buurt kindvriendelijker moet worden en daar op een leuke manier mee aan de slag willen, kunnen meedoen aan de Nationale Straatspeeldag van 3VO. Deelnemers ontvangen een uitgebreid Straatspeeldagpakket met een duidelijke handleiding en suggesties voor straatspelletjes en andere activiteiten. Speciaal voor groepen die voor het eerst aan de Straatspeeldag deelnemen, organiseert 3VO in april informatiebijeenkomsten. Deelnemers kunnen zich aanmelden of informatie aanvragen door even te bellen naar het secretariaat van de Nationale Straatspeeldag: (020) 682 63 22. Faxen kan ook: (020) 682 06 19. Informatie is ook te vinden op internet: www.3vo.nl en www.straatspeeldag.nl.

Hattem, 14 februari 2001