P E R S B E R I C H T

LASTMINUTE.COM EN ZON BUNDELEN KRACHTEN OP ZONNET.NL

Zon Lastminute: Op elk gewenst moment de leukste reizen, entertainment en cadeaus

AMSTERDAM, woensdag 14 februari 2001

Lastminute.com en Zon hebben samen elkaars activiteiten op Internet versterkt door de lancering van Zon Lastminute. Hierop worden alle diensten van lastminute.com aangeboden. Daardoor is het voor de ruim 800.000 gebruikers van zonnet.nl mogelijk om op elk gewenst moment nog de leukste reizen, kaartjes voor concerten en ludieke cadeaus te bestellen.

Alexandra Jankovich, managing director van lastminute.com Benelux: "Deze samenwerking met Zon, een van de grootste gratis internetproviders in ons land, betekent dat we onze groeistrategie sneller kunnen uitrollen. Lastminute.com stimuleert spontaan, romantisch en avontuurlijk gedrag door mensen hun dromen waar te laten maken voor een aantrekkelijke prijs. Deze filosofie past uitstekend bij de visie van Zon. En het werkt heel simpel. Je gaat naar de Homepage van Zon, www.zonnet.nl, klikt in de rubriek Shopping onder het kopje Vrije Tijd op Zon Lastminute."

"Zon Lastminute is een strategische uitbreiding van de vele diensten die Zon al aan haar gebruikers biedt zoals wereldwijde e-mail en gratis Wappen", aldus Gert Post, managing director van Zon. "Zon is er om het leven van haar gebruikers leuker en gemakkelijker te maken. En als dat betekent letterlijk naar de zon gaan via een lastminute-reis, dan is dat weer een voorbeeld dat wij de daad bij het woord voegen. "

PROFIEL LASTMINUTE.COM

Lastminute.com ging op 9 januari jl. van start in Nederland. Lastminute.com werd in 1998 opgericht in Engeland. Het bedrijf telt inmiddels ruim 3 miljoen abonnees en heeft vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Spanje, Australië en Nederland. Het is het No 1 online travel bedrijf in Europa en de No 2 meest bezochte retail site in Europa na Amazon. In Nederland heeft lastminute.com al 35.000 abonnees.

Het oorspronkelijke idee was om een online reiswinkel te beginnen waar men lastminute-reizen kon boeken. Maar lastminute.com heeft zich snel ontwikkeld tot een prominent
e-commercebedrijf met talloze andere producten en diensten. In Engeland is lastminute.com na Amazon de drukste bezochte site, met ruim 700.000 verschillende bezoekers per maand.

Lastminute.com werkt wereldwijd samen met meer dan 9000 prominente leveranciers waaronder Lufthansa, United Airlines, SAS, Bilderberg Hotels, Golden Tulip Hotels.

PROFIEL ZON

Zon Nederland NV is één van de grootste internetproviders in Nederland. Het bedrijf is opgericht in augustus 1999 en heeft als aandeelhouders Versatel Telecom International, Free Record Shop en Radio 538. Zon biedt haar ruim 800.000 gebruikers o.a. gratis toegang tot internet, webmail, zodat e-mail altijd en overal ter wereld is te lezen, POP-3, WAP en het Zon-spaarprogramma. Gegevens van abonnees worden zorgvuldig beschermd volgens de regels van de Registratiekamer.