Fractie Amsterdam Anders/De Groenen
p/a.: Stadhuis, Amstel 1, kamer 2229, 1011 PN Amsterdam
tel: 020-552.2706
fax: 020-552.2760
e-mail: groenen@raad.amsterdam.nl
website: http://www.pz.nl/groenenadam

Amsterdam, woensdag 14 februari 2001


-Aanvullend- PERSBERICHT

Roel van Duijn op 21 maart uit de gemeenteraad
Amsterdam Anders/De Groenen maakt zich op voor verkiezingen 2002 Roel van Duijn heeft bekend gemaakt dat hij op op 21 maart (het begin van de lente) uit de gemeenteraad van Amsterdam zal gaan. Van Duijn zat bijna 30 jaar in de raad. Van Duijn heeft aangekondigd dat hij landelijk actief wil worden bij Groenlinks. Met hem vertrekt ook zijn duo-raadslid Heleen de Mul, zij heeft drie jaar voor de fractie gewerkt.

In Amsterdam worden naar onze informatie ongeveer 10 leden van De Groenen net als Van Duijn ook lid van GroenLinks. Dit is een klein deel van de achterban van Amsterdam Anders/De Groenen die in Amsterdam in totaal zo'n 200 leden telt.

Fractie blijft oppositie voeren tegen Groenlinks.
De fractie van Amsterdam Anders/De Groenen zal na 21 maart in de Amsterdamse gemeenteraad actief oppositie blijven voeren tegen het college van B&W waarin ook Groenlinks is vertegenwoordigd. Vanaf 21 maart heeft de fractie de volgende samenstelling:


* Hansje Kalt, fractievoorzitter

* Ernst van Lohuizen, raadslid

* Rene Danen, raadslid

* Herman Pieterson, duo-raadslid
Binnenkort zullen aanvullend nog twee nieuwe duo-raadsleden benoemd worden in de fractie.
Deelname aan gemeenteraadsverkiezingen
De gezamenlijke ledenvergadering van Amsterdam Anders/De Groenen bevestigde maandagavond nogmaals dat beide partijen onverminderd het geluid van verschillende actieve groepen in de stad blijven verwoorden en gezamenlijk opnieuw deel zullen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2002.