Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmiddag
16:51 vrijdag 16 februari 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Stuk ijzer valt van vrachtwagen

GIETEN. De auto van een 43 jr. man uit Finsterwolde raakte vrijdagmorgen beschadigd door een vallend stuk ijzer. De man reed over de N-33 ter hoogte van Eexterzandvoort. Hij reed in de richting van de rotonde van Gieten. Een truck met oplegger, beladen met een brede boot, kwam hem tegemoet rijden. De truck met oplegger had twee oranje zwaailichten in werking. Tijdens het passeren viel er van de oplegger een ijzer. Dit doorboorde de zijkant van de personenauto. De vrachtwagenchauffeur heeft hier waarschijnlijk niets van gemerkt en reed door. De politie vond later in de berm het bewuste stuk ijzer en wil nu graag in contact komen met de eigenaar van de truck met oplegger.


*
Diefstal uit vrachtautos

EMMEN. Terwijl de chauffeur druk aan het lossen was, werd uit de niet afgesloten vrachtwagencabine van de man zijn polstas gestolen. Dit gebeurde vrijdagmorgen tussen 06.30 en 07.15 uur bij een winkel aan de Haagjesweg in Emmen. In het tasje zaten o.a. zijn rijbewijs en paspoort.

Hetzelfde gebeurde een paar uur later op de Weerdingerstraat in Emmen. Ook hier was de chauffeur druk bezig met laden en lossen en werd zijn portefeuille met o.a. zijn rijbewijs uit de niet afgesloten cabine gestolen.


*
Boot vernield

EMMEN. Vandalen hebben tussen vorige week woensdag en afgelopen donderdag vernielingen aangericht op een ongeveer 100 jaar oude houten boot. Deze lag afgemeerd in het Bargermeerkanaal langs de Kapitein Grantstraat in Emmen. De boot is eigendom van een 56 jr. inwoner van Emmen. De man ontdekte donderdag de vernielingen en deed aangifte bij de politie. Op de boot werd o.a. een deur vernield, werden ruitjes ingegooid, een kooktoestel , servies en bestek moest het ontgelden en er werd iets in ene pannetje gekookt waardoor roetschade ontstond. Verder is met de motor geknoeid, de diesel was op en het apparaat kon slecht met moeite weer aan de praat worden gekregen. Bovendien mist de eigenaar twee ankers, stootkussens, landvesten en een reddingsboei. Een schadebedrag is nog niet bekend. De boot is inmiddels verplaatst naar een hopelijk veiliger plaats.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe