Gemeente Zaanstad

.


Embargo tot vrijdag 16 februari 2001

EREPENNING VAN ZAANSTAD VOOR WINNAAR EUROVISIE SONGFESTIVAL, PIM AVONDROOD

Op vrijdag 16 februari reikt wethouder Judith Schouten een erepenning uit aan Pim Avondrood uit Koog aan de Zaan. De uitreiking vindt plaats om 16.00 uur op de kamer van de wethouder voor Cultuur, Judith Schouten, in het gemeentehuis te Zaandijk.

Ook de harpistes Nanja Bakker en Marianne Smit uit Zaandam en Esther Kooi uit Zaandijk worden in de bloemetjes gezet. Zij ontvangen een kadobon en bloemen.

Pim Avondrood is leerling van FluXus en won op 31 oktober het Eurovisie Songfestival voor verstandelijk gehandicapten 2000 in Helsinki (Finland).

Hij kreeg al nationale bekendheid door zijn optreden in Henny Huismans RTL 4 programma Hennys House Party. Hij won met zijn optreden als Eros Ramazotti.

De harpistes, ook (ex-) leerlingen van FluXus, zijn uitgenodigd vanwege hun bijzondere prestaties tijdens de nationale finale van het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN). Zij sleepten elk een prijs in de wacht na een recital van ruim 25 minuten te hebben gespeeld voor een deskundige jury.

Zaanstad, 13 februari 2001