De Effenaar Eindhoven

zondag 18: 20.30: f 15,-
Solo:
Rudy Trouvé (o.a. Dead Man Ray)
Daan Stuijven (Dead Man Ray)
Mario Fraaye (Nozems)
Niels Duffhues (Blimey, Enos)
Rob van de Brand (Suimasen)
vvk start 28-1
Vijf solo optredens... Vijf keer slechts één man met zijn gitaar en zijn liedjes. Stuk voor stuk zeer dappere muzikanten die zich kwetsbaar op durven stellen. Niet gesteund door een band. Niet verscholen achter een pose. Niets anders dan de naakte waarheid. Zij durven immers hun nummers te presenteren zoals ze thuis op hun zolderkamers ontstaan.
Rudy Trouvé is behalve schilder (van o.a. dEUS hoezen) ook nog eens een zeer belangrijke schakel in de Antwerp Scene. Hij speelde bas in dEUS en is momenteel actief in Dead Man Ray, Gore Slut en Kiss My Jazz. Onlangs maakte hij ook nog een split-LP met Lou Barlow van Sebadoh en The Folk Implosion. Vanavond doet hij een uniek solo-optreden!
Daan Stuijven kennen we van zijn eigen groep Daan en van Dead Man Ray, waarmee hij met Rudy Trouvé in de Effenaar onlangs nog een prachtig optreden weggaf.
Mario Fraaye ken je misschien als de drummer van de Nozems. Vanavond bewijst hij dat hij ook zeer mooie, intieme en kwetsbare leidjes kan schrijven.
Niels Duffhues speelt in de bands Blimey en Enos. Niels schrijft zijn liedjes vaak op gitaar, maar ook worden er regelmatig vreemde voorwerpen gebruikt.
Rob van de Brand maakt momenteel furore met Suimasen. Vanavond laat hij zien hoe het er op zijn zolderkamer aan toe gaat.