Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10,25 uur
Dronken man aangehouden

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat er in een woning aan de Traaij een dronken man zou zitten die de woning niet wilde verlaten.

Ter plaatse trof de politie een 44-jarige vrouw uit Driebergen /Rijsenburg aan. De vrouw stond voor haar eigen woning maar kon niet naar binnen. Haar ex man zat dronken binnen en wilde de deur niet openen.

De agenten bemiddelden tussen de man en vrouw waarop de 42-jarige man uit Driebergen/ Rijsenburg de deur open deed en de woning verliet. Hij liep direct naar zijn auto en wilde instappen om weg te rijden. Omdat de man gedronken had werd dit door de agenten voorkomen.

In eerste instantie verzette de man zich tegen het feit dat de agenten hem belette weg te rijden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Preventieactie

ZEIST Zaterdagmiddag heeft de politie in het kader van de actie `Niets er in .. Niets er uit` een controle uitgevoerd bij het zwembad aan het Badmeester Schenkpad. In totaal werden 93 voertuigen gecontroleerd. In 18 voertuigen lag goed zichtbare buit. Dit bestond uit autoradio`s, computers, kleding en andere waardevolle apparatuur.

Door middel van een waarschuwingsbriefje werden de autobezitters attent gemaakt op hun nalatigheid.

Snelheidscontrole

DE BILT De politie heeft zaterdagmiddag op de Utrechtseweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen twee uur en kwart over vier werden 1845 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 166 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. Eén bestuurder reed met 146 km/u langs de controlepost.

Straatroof

DRIEBERGEN /RIJSENBURG - Een 23-jarige vrouw uit Veenendaal liep zaterdagavond over de Buzziburglaan. Ter hoogte van het postkantoor hoorde zij achter haar een scooter aan komen rijden. Nog voordat de vrouw kon omkijken had de passagier op de scooter de handtas van haar schouder gerukt.

Door de snelheid zag de vrouw geen kans een goed signalement van de verdachten op te nemen. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht., tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontrole
DEN DOLDER Zaterdagmiddag heeft de politie op de Soestdijkerweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen kwart voor twee en kwart over vier werden 2415 voertuigen gecontroleerd. In totaal schreef de politie 22 bekeuringen uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/u.