Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 18-02-2001

Mediaberichten 18 februari 2001 (16.00)

OOSTRUM Inbraak woning

OOSTRUM Op vrijdagavond tussen half zes en kwart over zeven is in Oostrum op de Hoefslag ingebroken in een woning. De ruit van de achterdeur werd ingeslagen waarna de deur tussen de bergruimte en de keuken werd opengetrapt. Een groot deel van de woning is doorzocht. Er zijn enkele sieraden en geld ontvreemd.
WEERT Inbraak in school

WEERT Op zaterdagavond is rond 21.30 uur bij de school Het Kwadrant in Weert ingebroken in het computerlokaal. Een ruit aan de voorzijde was met een tegel ingegooid. Er is een computer en een videorecorder ontvreemd.
WEERT Inbraak woning

WEERT Op zaterdagmiddag is aan de Nazarethsteeg in Weert ingebroken in een woning. Er zijn diverse goederen ontvreemd waaronder sieraden, geld, cameras en een scanner. Tijdens de inbraak waren de bewoners niet thuis.
STEYL Inbraak woning

STEYL - Op zaterdagmiddag is een inbraak ontdekt in een woning aan de Rolandstraat in Steyl. Een gouden armband en een horloge zijn ontvreemd. De inbraak is vermoedelijk de afgelopen week gepleegd. De bewoners waren op vakantie.
VENRAY Snorfietsster aangereden

VENRAY Op vrijdagavond rond 19.00 uur is een 44-jarige vrouw uit Venray aangereden op de Stationsweg toen zij daar met haar snorfiets via de fietsersoversteekplaats de rijbaan overstak. Een 46-jarige automobiliste uit Horst zag de snorfietsster niet toen zij rechts wilde afslaan ter hoogte van de St. Servatiusweg. De bestuurster van de snorfiets kwam ten val en werd met lichte kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
VLODROP Diefstal auto

VLODROP Zaterdagmorgen om 11.30 werd in Rothenbach (Dld) een personenauto met Duits kenteken gestolen. Rond 12.00 uur werd de auto in Koningsbosch gesignaleerd door een politiepatrouille, die de achtervolging inzette in de richting van Brunssum. De patrouille kon de auto echter niet achterhalen. Niet veel later trof de politie de gestolen auto aan op de Mauritshof in Koningsbosch. Volgens getuigen zaten twee blanke mannen in de gestolen auto, beiden tussen de 25 en 30 jaar.

VENRAY Mishandeling

Een 39-jarige man uit Venray is zaterdagavond rond 19.00 mishandeld door twee mannen voor zijn huis in de Tamboerijnstraat. Toen hij zag dat de twee met hun personenauto zijn geparkeerde auto blokkeerde, verzocht hij de twee mannen voortaan wat ruimte te laten, zodat hij er beter uit kon. Vervolgens werd hij agressief bejegend en kreeg hij een klap in het gezicht en werd hij geschopt. De man raakte even buiten bewustzijn en heeft korte tijd later de politie kunnen waarschuwen.

VENLO/ROERMOND Zakkenrollers actief

VENLO/ROERMOND Afgelopen zaterdag werden bij de politie diverse aangiftes van zakkenrollen gedaan in zowel het centrum van Venlo als van Roermond. In Venlo werd op zaterdagmiddag negenmaal aangifte gedaan van zakkenrollen. De gedupeerden, allen vrouwen tussen de 43 en 71 jaar ontdekten dat hun portemonnee of mobiele telefoon was ontvreemd uit hun tas. Bedragen van 15 gulden tot 350 gulden werden buit gemaakt, evenals diverse bankpasjes. Ook in Roermond werd zaterdagmiddag driemaal aangifte gedaan van zakkenrollerij. Bij een 70-jarige en 62-jarige vrouw verdween een beurs uit de boodschappentas. Bij een 44-jarige vrouw verdween geld, rijbewijs en kentekenbewijs uit haar tas. Even later ontdekte zij dat met haar bankpas 500 gulden was gepind.