Binnen 48 uur twee Nederlandse titels in twee verschillende takken van de krachtsport

Zeer succesvol weekeinde voor krachtsportster Yvonne van der Stoep

Het was een druk weekend voor de Voorschotense krachtsportster Yvonne van der Stoep, maar ook een zeer succesvol weekend, want binnen 48 uur twee Nederlandse titels behalen in twee verschillende takken van de krachtsport, is niet veel mensen gegeven.
Het begint zaterdag, in Nijmegen, bij de finale voor teams in de strijd voor de titel van sterkste bankdrukteam van Nederland, Yvonne die normaal deel uit maakt van het enigste geheel uit dames bestaande bankdrukteam "Ut team"uitkomend voor de krachtsportvereniging Spartacus, werd afgelopen zaterdag door coach Henk Keizer ingedeeld bij het eerste mannenteam, in de reglementen van de Nederlandse Powerliftingbond is het toegestaan om een gemengd team op te geven voor deze competitie, zodoende maakte Yvonne zaterdag deel uit van het team van Spartacus I, een heel verstandige zet van coach Keizer, want Yvonne behoort in Nederland tot de top op het gebied van bankdrukken, zij behaalde onder andere in het afgelopen jaar tijdens de Europese kampioenschappen een bronzen medaille. Tezamen met onder andere Piebe Faber, Gerard Tromp en Marco Metselaar behaalde Yvonne zaterdag de titel "sterkste bankdrukploeg van Nederland" met een keurige laatste beurt van 105 kg.
Tijd om feest te vieren was er voor Yvonne niet bij, want de volgende dag wacht alweer het Nederlands kampioenschap gewichtheffen in Amsterdam, waar zij duidelijk maakte dat zij heerst op het gebied van het gewichtheffen, want in Amsterdam weet zij haar zoveelste Nederlandse titel in de wacht te slepen, met een totaal van 155 kg. is zij duidelijk de sterkste van Nederland, maar dat is eigenlijk vanzelfsprekend, want enkele maanden geleden werd deze Voorschotense wereldkampioen gewichtheffen in Orlanda (Amerika). Rust is Yvonne niet echt gegund, want de voorbereidingen voor de Nederlands kampioenschappen powerliften beginnen binnenkort, alwaar zij zich hoopt te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen welke dit jaar gehouden worden in de Tsjechische republiek.
Verder staan de Europese kampioenschappen gewichtheffen in mei van dit jaar op het programma, en in september zal zij proberen om haar wereldtitel gewichtheffen te verdedigen in Griekenland, voeg daarbij de Europese titelstrijd bankdrukken waar zij aan mag deelnemen, dus deze topsportster gaat weer een drukke tijd tegemoet.

ten behoeve van de pers : nadere informatie 071-5610946/0620-625552 eventuele actiefoto's zijn ter beschikking van de pers