Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 18-02-2001

Mediaberichten 18 februari 2001 (18.00 uur laatste bericht)

VENLO Vechtpartij Maaskade

VENLO Naar aanleiding van een vechtpartij op de Maaskade op zaterdag rond 17.00 uur heeft de politie twee verdachten aangehouden. Zaterdagmiddag werd meteen een 19-jarige man uit Blerick gearresteerd. Na verhoor van de man en het opnemen van zijn verklaring en die van twee getuigen, werd de man zaterdagavond in verzekering gesteld ter beschikking voor verder onderzoek. Zondagochtend hield de politie de tweede verdachte aan. Het betrof een 21-jarige man uit Venlo. Ook hij werd verhoord. Beide mannen werden zondagmiddag bij gebrek aan sluitend bewijs in vrijheid gesteld.
VENLO Drugsaanhoudingen

VENLO De politie heeft vrijdagmiddag een 29-jarige man uit Wuppertal en zijn 18-jarige vriendin uit Leverkussen aangehouden, die in het bezit waren van ruim een kilo hash, die ze in Venlo hadden gekocht. De vrouw werd vrijwel meteen in vrijheid gesteld. De man werd een snelrechtprocedure aangeboden, die hij weigerde. Later op de avond werd hij in vrijheid gesteld. Hij zal binnenkort moeten voorkomen voor overtreding van de Opiumwet.

VENLO De politie heeft vrijdagavond rond 19.30 een 34-jarige man en een 23-jarige man uit Bochum aangehouden op grond van overtreding van de Opiumwet. De mannen hadden 600 gram hashish in hun bezit. De zaak wordt via snelrecht afgehandeld.

VENLO De politie is op vrijdagavond een pand aan de Maaskade binnengevallen op grond van het vermoeden dat daar drugs werden verhandeld. De politie hield een 19-jarige man uit Krefeld aan op grond van overtreding van de Opiumwet. De verdachte had 109 gram hashish in zijn bezit. Deze zaak is via snelrecht afgehandeld. REGIO Rijden onder invloed

WEERT - De politie heeft op zaterdagmorgen om 2.00 uur een 31-jarige man uit Weert in zijn woning aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een getuige meldde dat de man een aanrijding had veroorzaakt. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat de man teveel gedronken had. Bovendien bleek daar dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De zaak is met snelrecht afgedaan.

VENLO Op de Puteanusstraat werd zaterdagavond omstreeks 20.30 een 30-jarige man aangehouden en een ademtest afgenomen. Op het bureau werd dit nog eens herhaald en geconstateerd dat de man ruim teveel gedronken had. Daar bleek ook dat hij reeds een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De zaak is met snelrecht afgedaan.

MILSBEEK De politie hield zaterdagavond omstreeks 22.00 uur op de Onderkant in Milsbeek een 39-jarige man uit Gennep aan op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalysetest dat de man teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod voor 13 uur. De zaak is met snelrecht afgedaan.

LEUNEN In Leunen op de Brienshoekweg hield de politie zondagochtend rond 1.00 uur een 21-jarige man uit Polen aan en nam hem op verdenking van rijden onder invloed, een ademanalyse af op het bureau. Hij bleek teveel te hebben gedronken en kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 410 gulden.

AFFERDEN Een 30-jarige man uit Venray kreeg zondagochtend om 1.00 uur een rijverbod van 4 uur, nadat hij op de Rijksweg Noord bij Afferden was aangehouden en door de politie was geconstateerd dat hij teveel gedronken had. Van deze man bleek bovendien het rijbewijs verlopen. De zaak is met snelrecht afgedaan.

NEDERWEERT Een 37-jarige man uit Landgraaf werd zondagochtend rond 2.00 uur op de Venloseweg bij Nederweert aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat de man teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete van 410 gulden.

ROERMOND Zondagochtend oom 2.15 uur hield de politie een 33-jarige man uit Horn aan, toen hij op de Wilhelminasingel aan de verkeerde kant van de weg fietste. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij kreeg een boete van 160 gulden een een rijverbod voor de duur van 10 uur.

ECHT Een 41-jarige man uit Sittard werd zondagochtend om 2.40 uur door de politie aangehouden op de Bovenste straat in Echt onder verdenking van rijden onder invloed. De man weigerde mee te werken aan een adem-analyse. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man kreeg een rijverbod voor 12 uur. De zaak is met snelrecht afgehandeld.

WEERT Een 45-jarige man uit Valkenswaard werd zondagochtend om 2.40 uur op de Maaseikerweg aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse op het bureau bleek inderdaad dat de man teveel gedronken had. Hij kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod voor 2 uur.

WEERT Tijdens een alcoholcontrole zondagochtend op de Maaseikerweg werd omstreeks 2.30 uur een 30-jarige vrouw uit Stramproy aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de vrouw teveel gedronken had om een auto te mogen besturen. Ze kreeg een rijverbod van 2 uur.
VENLO 48 uur verkeersactie

VENLO De politie hield op 2 en 14 februari tweemaal 24 uur een verkeersactie in het district Venlo waarbij alle basiseenheden waren betrokken van Blerick, Helden, Tegelen, Venlo-Oost en Venlo-Centrum. Tijdens deze 2x24 uur maakte de politie 177 processen-verbaal op, waaronder 51 voor snelheidsovertredingen en 50 voor het niet dragen van de autogordel. Twintig maal werd het rode verkeerslicht genegeerd en 15 maal werd geen of onjuiste verlichting op het vervoermiddel gevoerd. Verder verbaliseerde de politie diverse andere overtredingen van de verkeersregels. Ook werden 45 ademtesten gehouden, waarvan er één tot een procesverbaal leidde.
REGIO - Snelheidscontroles

KELPEN-OLER Tijdens een snelheidscontrole op de Grathemerweg, zondagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur heeft de politie 60 voertuigen gecontroleerd. Er werden 26 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur was toegestaan.

HAELEN Tijdens een snelheidscontrole op de Roggelseweg op zondagochtend tussen 10.40 en 11.15 heeft de politie 75 voertuigen gecontroleerd. 12 overtraden de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 kilometer per uur.

HEIBLOEM Tijdens een snelheidscontrole op de Meijelseweg, zondagochtend tussen 11.35 en 12.20 uur controleerde de politie 205 voertuigen. Er werden 18 snelheidsovertredingen gecontateerd op het traject waar 80 kilometer per uur was toegestaan. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 kilometer per uur.

MEIJEL Tijdens een snelheidscontrole op de Kalishoek, zondagmiddag, werden 123 voertuigen gecontroleerd. 38 van hen overtraden de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 kilometer per uur. Tijdens een snelheidscontrole op de Astenseweg werden zondagmiddag tussen 13.50 en 14.30 uur 264 voertuigen gecontroleerd. Er werden daar 19 snelheidsovertredingen geconstateerd. Waar 80 kilometer per uur is toegestaan, werd bij één van de overtreders een snelheid van 120 kilometer per uur gemeten.