FC Twente

2001-02-18
Twente maakt pas op de plaats
FC Twente is er vanmiddag niet in geslaagd de overstap van het rechterrijtje naar het linkerrijtje te maken in de stand van de eredvisie. De ploeg uit Enschede verloor in Groningen onnodig met 2-0 van FC Groningen.
Twente was vanmiddag in het Oosterpark de voetballende ploeg, maar wist zich weinig uitgespeelde kansen te creeren. FC Groningen daarentegen gokte op de counter en moest het meer hebben van enig 'kracht'voetbal. Dat de ploeg hierbij soms over het randje ging en bijvoorbeeld Boudewijn Pahlplatz letterlijk de wedstrijd uit schopte, werd toegelaten door de matige leiding.
Na een ruststand van 0-0, opende Peter Hoekstra twee minuten na rust de score voor Groningen. Twente slaagde er niet in langzij te komen en zag tot overmaat van ramp Kurt van de Paar de rode kaart krijgen. De treffer van Hugo in blessuretijd was voor de statistieken. Lees ook het wedstrijdverslag.