Gemeente Zeist

Maandag 19 februari in Shalomcentrum aan het Vrijheidsplein

Informatiebijeenkomst over inrichting C. Vlotlaan

Op verzoek van de Turkse gemeenschap in Zeist om een religieuze ruimte te mogen realiseren in Zeist heeft onderzoek plaatsgevonden naar de mogelijkheden hiertoe. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een terrein aan de Cornelis Vlotlaan 1. Op dit terrein staat thans nog een voormalig schoolgebouw, dat in slechte staat verkeert en zal worden gesloopt. Het gebouw is tijdelijk in gebruik door enige bewoners om kraken en/of andere ongewenste activiteiten te voorkomen.

In een stedenbouwkundig haalbaarheidsonderzoek voor deze locatie heeft de gemeente de religieuze ruimte als randvoorwaarde gesteld en heeft zij de wens uitgesproken om ter plaatse een
kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang te realiseren, alsmede woningbouw.

Diverse oriënterende gesprekken met vertegenwoordigers van de Turkse Moskeestichting en Stichting Kinderopvang Zeist hebben plaatsgevonden. Dit heeft geresulteerd in het indienen van twee schetsontwerpen die allebei voldoen aan de stedenbouwkundige uitgangspunten. Verder is de gemeente voornemens om op deze locatie 9 eengezinswoningen in de sociale sfeer te realiseren. Op dit moment kan er nog niets worden gemeld over de verhuur c.q. de verkoop van deze woningen.

Informatiebijeenkomst
De gemeente stelt de omwonenden van de locatie Cornelis Vlotlaan 1 in de gelegenheid om tijdens een informatiebijeenkomst kennis te nemen van de stedenbouwkundige inrichtingsschets en van de bouwvoornemens op deze locatie. Wij nodigen u uit voor deze informatiebijeenkomst op maandag 19 februari a.s. in het Shalomcentrum aan het Vrijheidsplein in Zeist. Van 16.00 tot ongeveer 19.00 uur kunt u vrij binnenlopen. De bouwplannen zullen te zijner tijd nog ter inzage worden gelegd in het kader van de te voeren planologische procedures. Ook dan bestaat de mogelijkheid tot het indienen van bedenkingen.

Omwonenden en belanghebbenden ontvangen één dezer dagen een persoonlijke uitnodiging voor de informatiebijeenkomst.