Gemeente Gilze en Rijen

Vergader agenda

Agenda Raadsvergadering - 19 februari 2001

Hieronder de agenda-punten voor de Raadsvergadering. Klik op de punten waar u meer over wilt lezen om het agenda-punt in WORD97 formaat te downloaden.

1. Ingekomen stukken.

2. Notitie inzake abonnementenbestand.
Toelichting
In het kader van de kerntakendiscussie is het abonnementenbestand nader doorgelicht. Voorgesteld wordt de notitie voor kennisgeving aan te nemen.


3. Voorstel inzake instellen van de vrijwilligersprijs gemeente Gilze en Rijen.
Toelichting
Ter uitvoering van de eind 1997 door de raad vastgestelde nota Vrijwilligersbeleid, en met het oog op het feit dat het jaar 2001 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van Vrijwilligers, wordt voorgesteld om met ingang van 2001 jaarlijks een Dag voor de Vrijwilliger te organiseren, tijdens welke dag de gemeentelijke Vrijwilligersprijs wordt uitgereikt. Met het oog daarop wordt thans voorgesteld om door middel van de vaststelling van de navolgende verordening over te gaan tot het instellen van de Vrijwilligersprijs.


4. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van verbeteren van de akoestiek en inrichting van de gemeentebalie.
Toelichting
Dit voorstel beoogt het verbeteren van de akoestiek en inrichting van de Gemeentebalie. De ervaringen opgedaan sinds de ingebruikname van de nieuwe publiekshal in januari van dit jaar nopen tot het doen van voorstellen. Binnen de begroting 2001 zijn voldoende middelen beschikbaar om de jaarlasten voortvloeiende uit de investering te dekken.


5. Vervallen

6. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een aanvullend krediet ten behoeve van bergbezinkriool Zwarte Dijk. Toelichting
In 2000 is de aanleg van het bergbezinkriool in Rijen gereed gekomen. Het beschikbare krediet is daarbij overschreden. Het is noodzakelijk een aanvullend krediet beschikbaar te stellen.


7. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van aanleg verbindingsriool bestemmingsplan De Spoel. Toelichting
Doordat de financiële verplichtingen door de heer Vermeer zijn voldaan kan het laatste gedeelte riolering van de Kustersstraat naar de Kerkstraat via de Alphensebaan worden aangelegd. Het daarvoor benodigde krediet bedraagt 203.000,-- excl. BTW.


8. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van aanschaf nieuwe veegmachine.
Toelichting
De huidige veegmachine die is aangeschaft in 1990 is technisch afgeschreven. Wij hebben ons intensief beraden over het te volgen veegbeleid. Wij stellen u voor het toch in eigen beheer te blijven doen en ten gevolge daarvan stellen wij u voor een krediet te voteren voor vervanging van de huidige veegmachine.


9. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van vervanging materieel.
Toelichting
Voor het vervangen van materieel en het aanschaffen van een bestelwagen voor de afdeling gemeentewerken is een krediet benodigd van 83.433,-- inclusief BTW.


10. Voorstel inzake vaststellen verordening cliëntenparticipatie WVG en Reglement klankbordgroep ABW.
Toelichting
Volgens het nieuwe artikel 1a van de WVG moet de gemeente de cliëntenparticipatie in een verordening regelen. Bijgaand treft u de concept verordening cliëntenparticipatie aan.


11. Voorstel inzake overdracht onderhoudwerkzaamheden voetbalverenigingen.
Toelichting
Na uitvoering overleg met de vier voetbalverenigingen wordt voorgesteld in te stemmen met een nieuwe regeling tussen de voetbalverenigingen en de gemeente, waarbij zowel de werkzaamheden van de verenigingen als de werkzaamheden van de gemeente exact worden vastgelegd. Tevens wordt gevraagd in te stemmen met de verhoging van de buitensporttarieven naar regionaal gemiddelde tarieven. De voetbalverenigingen ontvangen met ingang van 2001 een vergoeding van de gemeente voor het overnemen van de diverse onderhoudwerkzaamheden aan de velden. Dit bedrag wordt verminderd met de huurprijs van de velden.
De verenigingen ontvangen eenmalig een bedrag van 3.000,- voor de aanschaf van gereedschap. Dit kan betaald worden uit de post geprogrammeerd onderhoud velden.
De huidige regeling m.b.t. onderhoud en vervanging van de verlichting op de trainingsvelden wordt gehandhaafd.


12. Voorstel inzake privatisering sport.
Toelichting
In het raadsbesluit waarin de herbezinning van taken centraal staat, wordt ingegaan op een mogelijke privatisering dan wel afstoten van taken voor wat betreft de sportaccommodaties. Een nadere uitwerking wordt gevraagd over het niveau van de voorzieningen voor binnen- en buitensport en de voorwaarden die de gemeente hiervoor wil scheppen. Daarnaast wordt gevraagd in hoeverre het mogelijk is via particuliere exploitatie c.q. uitbesteding deze exploitatie tegen de laagst maatschappelijke kosten te laten geschieden. Daarbij dient tevens te worden bekeken of een beperking van de openingstijden soelaas biedt en of de accommodaties voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. Dit raadsvoorstel gaat in op deze vragen en stelt een aantal randvoorwaarden indien wordt besloten tot uitbesteding van het dagelijks beheer en exploitatie van binnen- en buitensportaccommodaties.


13. Voorstel tot het vaststellen van diverse begrotingswijzigingen.
De stukken behorende bij elk agendapunt liggen, voor zover mogelijk, ter inzage voor de leden op de leeskamer van de raad van 14 tot en met 16 februari 2001.



Copyrights Reserved by Gemeente Gilze en Rijen 1997