Gemeente Almere

Openbaar groen meenten onder handen

Maandag 19 februari as. wordt een begin gemaakt met het rooien van ruim driehonderd bomen en struiken in de wijk Meenten in Almere-Haven. Met deze actie start het groot onderhoud dat het komend jaar in opdracht van de dienst Gemeentewerken wordt uitgevoerd.

De bomen en struiken die gerooid gaan worden, staan in verschillende gedeeltes van de wijk. Het rooien gebeurt in twee fasen. De eerste fase duurt tot medio voorjaar en de tweede fase speelt zich af in het komende najaar. De betrokken bewoners zijn al op de hoogte van de activiteiten omdat er een inspraakproces vooraf is gegaan aan de daadwerkelijk start van het groot onderhoud. Het stadsdeelkantoor Almere-Haven heeft de bewoners schriftelijk geïnformeerd over de exacte planning van de rooiwerkzaamheden.

Voor de gerooide bomen komen veel andere, duurzame soorten terug. Daarbij is goed gekeken naar de plek waar ze komen te staan en de eigenschappen van de bomen. Zo krijgen parkeerplaatsen geen bomen die druipen en komen er in de verhardingen geen boomsoorten meer die wortelopdruk veroorzaken. Op de wat hoger gelegen gedeeltes van de Meenten, zoals Dijk- en Terpmeent, komen bijzondere bomen zoals tamme kastanje, Japanse haagbeuk, hemelboom en hickorynoot te staan. In de Schapen- en Rietmeent is gekozen voor onder meer de hopbeuk, terwijl de groep- en laanbeplanting in de Meenten gaat bestaan uit de half wintergroene eik, de Kaukasische els en de vaantjesboom.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden en het groot onderhoud in de Meenten kan op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur contact worden opgenomen met stadsdeelkantoor Almere-Haven, Bivak 1, tel. 5382222.