Gemeente Almere

Atlasdreef Afgesloten

Vanaf maandag 19 februari jl. is de westelijke rijbaan van de Atlasdreef (rijrichting Kalenderweg-Evenaar) in Almere-Buiten twee weken lang voor al het verkeer afgesloten. De afsluiting is nodig in verband met het aanleggen van een zogenaamde persleiding die onder de spoorlijn door komt te lopen.

Een persleiding is een beschermbuis waardoor een rioolbuis loopt. Door het gebruiken van een beschermbuis is de spoorbaan beschermd tegen water als er zich bijvoorbeeld onverwacht een breuk in de riolering zou voordoen. Wateroverlast zou dan verzakking van het spoor en gevaar voor de alom aanwezige elektriciteit met zich kunnen meebrengen.

De Atlasdreef is de belangrijkste verbindingsweg tussen de Oostvaardersbuurt, de Seizoenenbuurt, de Indische Buurt en de Regenboogbuurt. Bewoners van deze wijken worden nog deze week dmv aankondigingsborden van de voorgenomen werkzaamheden op de hoogte gebracht. De omleidingsroute loopt vanaf de rotonde Kalenderweg-Atlasdreef in westelijke richting Kalenderweg. Via de straat van Magallanes het spoor onderdoor en langs de Evenaar terug naar de kruising Atlasdreef Evenaar. Deze omleiding is met borden aangegeven.

Voor meer informatie over deze afsluiting kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact worden opgenomen met regiokantoor Almere-Buiten, Noordeinde 92, tel. 549 66 66.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere