Gemeente Velsen

Velsen, 14-2-2001

Inrichten 30km/uur-gebied Velsen-Noord

Maandag 19 februari a.s. start aannemingsbedrijf Bruischaart b.v., in opdracht van de gemeente Velsen, met het aanbrengen van verkeersmaatregelen in Velsen-Noord. Deze zijn nodig voor de inrichting van het 30km/uur-gebied.

De te treffen verkeersmaatregelen bestaan uit het aanbrengen van plateaus op de volgende kruisingen
Gildelaan hoek Hagedisstraat (week 7 en 8), Schulpweg hoek Breesaperhof (week 8 en 9),
Gildelaan hoek Andreaweg (week 9 en 10), Stratingplantsoen hoek I.R. Krijgerstraat (week 10 en 11),
Stratingplantsoen hoek Dijckmansstraat (week 11 en 12), en het aanpassen van de kruising hoek Duinvlietstraat (week 12, 13 en 14).

Tijdens de aanleg van de plateaus aan het Stratingplantsoen, volgens planning van week 10 tot en met week 14, zal de lijnbus van Connexxion worden omgeleid via de volgende route:


· Vanaf de Grote Hout of Koningsweg hoek Pontweg:
Rechtdoor Grote Hout of Koningsweg linksaf Dijckmansstraat, Dijckmansstraat rechtsaf Stratingplantsoen, Stratingplantsoen hoek Van Diepenstraat, linksaf richting
Stratingplantsoen/Wijkerstraatweg.


· Vanaf Wijkerstraatweg hoek Stratingplantsoen:
Linksaf Stratingplantsoen, Stratingplantsoenrechtdoor richting Dijckmansstraat, Stratingplantsoen hoek Dijckmansstraat linksaf Dijckmansstraat, rechtsaf Grote Hout of Koningsweg.

Gedurende deze omleiding, dus vanaf week 10 tot en met week 14, geldt een stopverbod op de Dijckmansstraat, Stratingplantsoen plantsoenzijde en het laatste gedeelte Stratingplantsoen tussen het plantsoen en de Wijkerstraatweg. Hiervoor zullen tijdelijk stopverbodsborden worden geplaatst. De politie zal er streng op toezien of het stopverbod wordt nageleefd.

Hinder van de werkzaamheden is niet te voorkomen, maar de gemeente Velsen tracht deze tot een minimum te beperken. Noot aan de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht (01.010): Penny McLaughlin Ð AZC - telefoon (0255) 56 72 50.