Gemeente Velsen

Velsen, 15-2-2001

Start telefonische enquête naar (on)veiligheidsgevoelens Velsenaren (Politiemonitor)

Op maandag 19 februari gaat in Velsen de Politiemonitor van start. Dit is een telefonisch onderzoek door het bureau Intomart naar criminaliteit en onveiligheidsgevoelens van burgers van 15 jaar en ouder. Doel van het onderzoek is het in beeld brengen welk deel van bevolking het afgelopen jaar te maken heeft gehad met onveilige situaties. Onderwerpen zijn onder meer woninginbraken, fietsendiefstal, buurtproblemen en het functioneren van de politie.

Het onderzoek wordt landelijk georganiseerd en in verschillende regio's op verschillende momenten uitgevoerd. De politieregio Kennemerland is vanaf maandag 19 februari aan de beurt. Door het regelmatige terugkeren van dit onderzoek bieden de uitkomsten belangrijke informatie over ontwikkelingen van bepaalde problemen met betrekking tot de leefbaarheid en veiligheid.

Normaal gesproken leveren de telefonische interviews informatie op voor een hele gemeente. In verband met
veiligheidsbeleid en het wijkgerichte werken heeft de gemeente Velsen echter gevraagd om een wijkgerichte aanpak. Per wijk worden de resultaten bekend gemaakt. In overleg met de politie is besloten om elk jaar in vier wijken een Politiemonitor te houden. Vanaf maandag 19 februari worden ongeveer 700 Velsenaren benaderd uit Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Velserbroek en Zee- en Duinwijk. De uitkomsten van de enquête worden besproken met de wijkplatforms.