P E R S B E R I C H T

19 februari 2001

Voornemen Frico Cheese

Sluiting locatie Winterswijk

Frico Cheese, een werkmaatschappij van Friesland Coberco Dairy Foods, heeft het voornemen de productielocatie voor kaas in Winterswijk met ingang van 1 april 2001 te sluiten. Bij het bedrijf in Winterswijk werken 64 personen in vaste dienst. Er vallen geen gedwongen ontslagen. De betrokken medewerkers kunnen binnen Friesland Coberco blijven werken.

Aanleiding voor het beëindigen van de productie-activiteiten in Winterswijk is dat, in het kader van de strategie de winst verder te willen optimaliseren, Friesland Coberco de melk wil gebruiken voor productsegmenten die de hoogste toegevoegde waarde creëren.

Vergeleken met andere locaties waar plat cylindrische Goudse kaas van 12 kilogram wordt geproduceerd liggen de kosten van de locatie in Winterswijk op een hoger niveau en kan op andere locaties flexibeler worden ingespeeld op de wisselende vraag naar specifieke kazen. Bovendien zou op de locatie in Winterswijk op korte termijn fors moeten worden geïnvesteerd.

Het sociaal plan, dat eind 1997 met de vakorganisaties is overeengekomen, is op de betrokken medewerkers van toepassing. Hierin is ondermeer afgesproken dat er geen gedwongen ontslagen vallen en dat medewerkers kunnen rekenen op ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan binnen Friesland Coberco of desnoods buiten de onderneming.

De medewerkers, ondernemingsraad en vakorganisaties zijn over de voorgenomen sluiting vandaag geïnformeerd en de ondernemingsraad van Frico Cheese is advies gevraagd.