iWay Software activeert grootschalig Partner Programma

Partnership met OpenConnect

Amstelveen, 19 februari 2001 iWay Software, de nieuwe dochteronderneming van Information Builders, heeft ambitieuze plannen ontvouwd voor de uitbreiding van het Partnership Program teneinde de klantenbasis te versterken en nieuwe verticale markten aan te boren.

iWay Software is toonaangevend op het gebied van de integratie van bedrijfsinformatie. Op dit moment heeft iWay Software partnerships met verschillende Fortune 500 IT- leveranciers. Een van de meest recente is die met IBM voor de ondersteuning van het IBM WebSphere softwareplatform voor e-business. Met specifieke connectoren in iWay Software's Integration Suite complementeert iWay IBM's producten door SQL-toegang te bieden tot meer dan 120 verschillende soorten gegevensbronnen, transactiesystemen, pakketsoftware en applicatiesoftware, geschreven in procedurele of 4GL code.

Een andere recente strategische partnership is die met OpenConnect. OpenConnect is een van de leidende leveranciers op het gebied van enterprise-to-web oplossingen. Samen stellen de partners hun klanten in staat snel de overgang naar e-business te maken. Het partnership combineert iWay Software's mogelijkheden allerlei vormen van back-office en legacy informatie te benaderen met OpenConnect's oplossingen bedrijfsmodellen vast te leggen en intuïtieve grafische gebruikersinterfaces te bieden.

iWay Software President John Senor: "Samen kunnen iWay Software en OpenConnect e-business projecten versnellen bij bedrijven die de overgang willen maken van brick-and-mortar naar click-and-mortar. IWay Software biedt toegang tot allerlei soorten informatie op allerlei platforms. OpenConnect gebruikt onze toepassingen samen met die van hen zelf en maakt er handige producten van die gemakkelijk en snel kunnen worden gebruikt door systeemontwikkelaars die volledig geïntegreerde bedrijfssystemen willen bouwen."

Woordvoerders bij iWay Software wijzen erop dat de alliantie met OpenConnect de effectiviteit van iWay Software's Partner Program onderstreept als architectuur om allerlei enterprise integration oplossingen mee te realiseren. Als de iWay Software middlewareproducten eenmaal zijn geïnstalleerd, kunnen ze worden hergebruikt door tal van applicaties, tools en integratiecomponenten. iWay Software is op 7 februari van start gegaan met meer dan 40 technology en services partners die de bijzondere e-business-to-Enterprise (e2E) technology van iWay gaan inzetten bij hun klanten of in hun oplossingen. Onder meer IBM, Oracle, EMC en NEON nemen deel in een veelheid aan technology cross-licensing, comarketing en OEM-overeenkomsten. "iWay Software heeft zich verplicht tot het ontwikkelen van partnerships en allianties," zegt Senor. "Wij selecteren nauwkeurig die bedrijven met technologie en services die zich goed laten combineren met die van onszelf zodat we unieke oplossingen kunnen realiseren met de grootste meerwaarde voor de klant".

"iWay Software is actief op zoek naar gekwalificeerde Value Added Resellers, systems integrators en consultants voor deelname aan het Integration Alliance Program," zegt Bill Macy, vice president Channels bij Information Builders in de VS. "Deze partners doen aanbevelingen, verkopen of installeren iWay Software technologie teneinde hun klanten oplossingen aan te bieden voor de complete integratie van e-business en m-business."

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe back-officesystemen, Het bedrijf voorziet in technologie die e-commerce, B2B, EAI en toepassingen voor mobile business integreert. Gespecialiseerd in het aansluiten van nieuwe e-business applicaties op back-office systemen, inclusief legacy informatiesystemen, biedt iWay Software ongeëvenaarde toegang tot meer dan 120 niet-relationele, relationele, transactie- en applicatie-databronnen. Meer informatie is te vinden op www.iwaysoftware.com.

Information Builders
Information Builders is leidinggevend op het gebied van Web Business Intelligence. Met het hoofdkantoor in New York, heeft Information Builders 26 jaar ervaring in het helpen van bedrijven en instellingen bij het verbeteren van hun kritische bedrijfsprocessen door data te transformeren in bruikbare informatie en dat via het internet beschikbaar te stellen. Information Builders beroept zich wereldwijd op meer dan 9000 implementaties. Uit de Fortune top 100 bedrijven behoren 92 tot de klantenkring. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 professionals in dienst en realiseerde in 2000 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl

Perscontacten:
Marianne Jelgerhuis
(020) 456 33 67
marianne.jelgerhuis@ibi.nl
www.informationbuilders.nl

Theo Loth
(020) 547 01 99
theol@communicationforce.com