19 FEBRUARI 2001
Hans Konings, Manager International Vakopleiding Transport en Logistiek, verkozen tot president EuroTra voor komende 2 jaar

Op de algemene ledenvergadering van EuroTra in december 2000 is de heer drs. J.A.J. (Hans) Konings, manager international van Vakopleiding Transport en Logistiek, verkozen tot president. EuroTra is een samenwerkingsverband van leidende branche-opleidingsinstituten voor transport en logistiek in vijftien Europese landen.

De Vakopleiding heeft een breed en actief samenwerkingsprogramma met buitenlandse branche- en zusterorganisaties. Zeer recentelijk is de Vakopleiding in opdracht van SENTER begonnen aan de uitvoering van het project Recognition of professional Qualifications in Latvia in line with EU-regulations.

De doelstelling van EuroTra is enerzijds een bijdrage te leveren aan de harmonisering van opleidingen en exameneisen op het gebied van transport en logistiek in de Europese Unie. Anderzijds is EuroTra een platform voor kennis en ervaring om zodoende een breder opleidingsaanbod tot stand te brengen en deskundigheid te exporteren naar landen in Centraal- en Oost-Europa.

Tienjarig bestaan
Afgelopen december heeft EuroTra haar tienjarig bestaan gevierd. In deze periode is een netwerk ontstaan van opleidingsinstituten in transport en logistiek, die samenwerken binnen diverse Europese projecten voor het ontwikkelen en uitvoeren van opleidingsprogramma´s; is internationale erkenning van EuroTra verworven als vertegenwoordiger van opleidingsinstituten in transport en logistiek; en zijn met succes internationale opdrachten binnengehaald. Gezamenlijk leiden de EuroTra leden jaarlijks ca. 200.000 cursisten op, waarvan ca. 120.000 chauffeurs.

Intensivering internationale activiteiten
Zeer recentelijk is de Vakopleiding in opdracht van SENTER begonnen aan de uitvoering van het project Recognition of professional Qualifications in Latvia in line with EU-regulations.

Dit project stelt zich ten doel een systeem op te zetten dat voorziet in de erkenning van beroepskwalificaties in lijn met de Europese wetgeving. In dit kader zal assistentie worden gericht aan het Ministerie van Onderwijs in Letland bij het introduceren en implementeren van nationale wetgeving, overeenkomstig EU beleid voor het beroepsonderwijs. Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Nuffic en Colo.

Voor meer informatie over de opleidingen en cursussen van Vakopleiding Transport en Logistiek kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800-1442 of kijk op www.vtenl.nl. Voor meer informatie over internationale activiteiten kunt u contact opnemen met Hans Konings, tel. 0172-403 661.