Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 15 februari 2001

RONDE TAFELGESPREK OVER MULTICULTUREEL BOUWEN

Maandag 19 februari houdt de Tweede-Kamerfractie van de Partij van de Arbeid een ronde tafelgesprek over multicultureel bouwen. Tijdens de begrotingsbehandeling 2001 van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft woordvoerder Lucy Kortram dit onderwerp op de politieke agenda gezet. De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van de Tweede Kamer, Marcus Bakkerzaal, en begint om 19.00 uur. Het Tweede-Kamerlid Adri Duivesteijn treedt op als voorzitter.

De PvdA-fractie is van mening dat woonwensen van burgers centraal moeten staan, zodat zij zich kunnen identificeren met en herkennen in hun woning. Zowel wat betreft de binnen- als de buitenkant van de woning. Dit is voor de PvdA de directe aanleiding geweest om een pleidooi te houden voor multicultureel bouwen.

De PvdA wil zich nu een beeld vormen van de wijze waarop de samenleving aankijkt tegen multicultureel bouwen. Slaat deze visie aan en zo ja, hoe kan die uitgebouwd en verdiept worden. En welke instrumenten staan daarvoor ter beschikking? Vele vertegenwoordigers uit diverse geledingen van de volkshuisvestingswereld en uit de politiek zijn uitgenodigd om hun licht hierover te laten schijnen. Aanwezig zijn onder anderen staatssecretaris voor Cultuur Rick van der Ploeg, Ashok Bhalotra, architect en Peter Noordanus, voorzitter van de VROM-raad. Namens de rijksbouwmeester Jo Coenen spreekt de plv. directeur-generaal A.J. Baaijen.

De conclusies van dit ronde tafelgesprek zullen voor de PvdA-fractie een inspiratiebron vormen voor de inbreng bij de behandeling van de nota 'Mensen, wensen, wonen' die op 19 maart in de Tweede Kamer aan de orde is.

Voor nadere informatie: Altie Blanken 070-318 2694 of 06-21 56 69 51