Partij van de Arbeid

Wiardi Beckman Stichting



Amsterdam, 12 februari 2001

UITNODIGING

Perspresentatie Het Suriname-syndroom. De PvdA tussen Den Haag en Paramaribo

L.S.,

Op maandag 19 februari a.s. wordt Het Suriname-syndroom. De PvdA tussen Den Haag en Paramaribo gepresenteerd, een boek van John Jansen van Galen over de sociaal-democratie en Suriname. Het boek behandelt de ambivalente houding van de sociaal-democraten ten opzichte van Suriname in de periode tussen 1900 en 1975, de rol van de PvdA bij de onafhankelijkheid van Suriname in 1975, en de opstelling van de PvdA ten aanzien van de ontwikkeling van Suriname sindsdien. John Jansen van Galen schreef het boek op verzoek van de Wiardi Beckman Stichting. Het is uitgegeven door uitgeverij Bert Bakker en de WBS gezamenlijk.

De presentatie vindt plaats op 19 februari van 15.30 - 17.30 uur in Verzamelkerk 'De Nieuwe Stad', Luthuliplein 11 te Amsterdam-Zuidoost.

Het eerste exemplaar van het boek zal in ontvangst worden genomen door Ad Melkert, voorzitter van de Tweede-Kamerfractie van de PvdA, die een reactie op het boek zal geven. Vervolgens vindt een paneldiscussie plaats met Ad Melkert, John Jansen van Galen, Hugo Fernandes Mendes en Ed van Thijn, onder leiding van Wouter Gortzak over de verhouding tussen de PvdA en Suriname en de daarover in Het Suriname-syndroom neergelegde opvattingen. Na afloop is er gelegenheid een glas te drinken.

Wij nodigen u van harte uit om de presentatie bij te wonen en verzoeken u uw deelname vooraf even door te geven aan Vera van Lingen, tel. 020-5512255, e-mail vvlingen@pvda.nl. Een exemplaar van het boek is vrijdagmiddag 16 februari a.s. onder embargo beschikbaar.

Met vriendelijke groet,
Frans Becker
(adjunct-directeur WBS)

Wiardi Beckman Stichting
Postbus 1310 - 1000 BH Amsterdam
Tel.: 020 - 5512 255 / Fax: 020 - 5512 250 E-mail: wbs@pvda.nl