KLM


01/006


FINANCIEEL DIRECTEUR DRS R.J.N. ABRAHAMSEN
WORDT OPGEVOLGD DOOR R.A. RUIJTER RA

AMSTELVEEN, 19 februari 2001 - KLM-directeur en Chief Financial Officer (CFO) Drs R.J.N. (Rob) Abrahamsen (63) zal op 25 juli 2001 met pensioen gaan. De Raad van Commissarissen van KLM heeft besloten de heer R.A. (Rob) Ruijter RA, die 1 maart 2001 in dienst treedt bij KLM, als zijn opvolger te benoemen.

Rob Ruijter (49), die zijn opleiding voor een belangrijk deel in de Verenigde Staten genoot en daar een licentie als Certified Public Accountant (CPA) verwierf, bekleedde van 1970 tot 1983 accountantsfuncties bij De Tombe & Melse en later Ernst & Young Accountants. Van 1983 tot 1993 was hij bij British Petroleum werkzaam, uiteindelijk als Managing Director en CEO van BP Zweden. Bij Philips vervulde hij van 1993 tot 1996 de functie van Director of Finance van de Philips Groep en van 1996 tot 2000 die van Executive Vice President en CFO van Philips Lighting. Vanaf begin 2000 tot en met oktober van dat jaar was hij als Executive Vice President en CFO bij Baan Company NV onder meer verantwoordelijk voor de financiële herstructurering en mergers & acquistions-activiteiten. In die hoedanigheid was hij voor Baan nauw betrokken bij de onderhandelingen die uiteindelijk leidden tot de overname van Baan door Invensys Plc. Gelet op zijn kwaliteiten en achtergrond, wordt de toevoeging van de heer Ruijter aan het Directie-team van KLM als een belangrijke aanwinst gezien.

De Ondernemingsraad van de KLM heeft inmiddels positief geadviseerd ten aanzien van de voorgenomen benoeming van de heer Ruijter. Van het voornemen de heer Ruijter per 25 juli 2001 tot directeur van KLM te benoemen, zal tevens kennis worden gegeven aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die op die datum gehouden zal worden.

Na de pensionering van de heer Abrahamsen zal de Directie van KLM bestaan uit president-directeur Drs L.M. van Wijk (CEO) en de directieleden Drs ing. P.F. Hartman (COO), R.A. Ruijter RA (CFO) en Mr C. van Woudenberg (CHO).

AMS/DR/BK