Devote N.V.

PERSBERICHT

Devote en BEA bundelen krachten op het gebied van eCommerce

Bunnik, 19 februari 2000 Devote N.V. en BEA Systems Inc. hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten om ondernemingen te ondersteunen op het gebied van eCommerce implementaties op basis van het BEA Weblogic E-business Platform. Hiermee heeft Devote haar netwerk van partners verder versterkt. Bea Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds marktleiders op het gebied van e-business infrastructuur software. Devote verwacht door het sluiten van deze samenwerkingsovereenkomst in 2001 het aantal eCommerce implementaties te verhogen.

Goede fit van expertise en producten
BEA Systems is uitgegroeid tot één van de meest betrouwbare partners in de wereld van e-business. Haar infrastructuur software producten zijn steeds meer de eerste keuze voor bedrijven. Door de complementaire producten en services kunnen Devote en BEA Systems bedrijven de mogelijkheid bieden om hun business om te vormen tot e-business met de beste infrastructuur en architectuur die er op dat moment beschikbaar is. BEA Systems heeft een weblogic e-business platform dat een infrastructuur is waarop elk onderdeel van een bedrijf geïntegreerd kan worden. Daarmee past de samenwerking met BEA Systems uitstekend bij de filosofie van Devote waarbij de infrastructuur van de klant het uitgangspunt is.

'Ons netwerk van strategische partners is een van onze belangrijkste assets,' benadrukt Ed Eijsenring, directeur Marketing en Communicatie. 'BEA gaat in dit netwerk een zeer belangrijke rol spelen. Wij plannen en coördineren de activiteiten en BEA Systems levert de software. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars expertise en producten. Die bundeling van kennis komt de klant ten goede. We zijn er dan ook zeer trots op.' 'Bovendien raakt het zogenoemde one-stop-shopping-model meer en meer buiten beeld. Bedrijven hebben de sterke behoefte aan meer dan één leverancier om hun e-Business initiatieven succesvol te plannen en implementeren. Kortom, zij willen de beste oplossing, niet de oplossing die jij toevallig in huis hebt.'

De producten worden overigens al gebruikt bij enkele klanten van Devote, waaronder Wehkamp.

Over BEA Systems
BEA Systems heeft wereldwijd meer dan 8.000 klanten, waaronder het merendeel van de 'Fortune Global 100' bedrijven. De producten van BEA Systems worden in veel verschillende bedrijfstakken gebruikt zoals telecommunicatie, luchtvaart, de detailhandel, het bank- en verzekeringswezen, de effectenhandel, de overheid en productiebedrijven. De producten van BEA Systems vormen een platform voor toepassingen als facturering, klantenservice, handel, e-commerce, supply chain management, e-banking, effectenhandel en reserveringssystemen voor hotels, huurauto's en vliegtickets. BEA producten worden wereldwijd verkocht.

Samenwerking past in Strategie Devote
De strategie van Devote is tweeledig. 'Enerzijds,' zegt Eijsenring, 'willen we de schaal waarop we opereren aanzienlijk vergroten. Kort gezegd, we willen een internationaal opererende onderneming worden met een sterke positie in Finance, Retail, Government en Telecom.' Maar tegelijkertijd zet Devote in op het uitdiepen van haar kernactiviteiten: Strategy, Architecture/Design, Deployment/Development en Application Support

Profiel BEA Systems
Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië in de Verenigde Staten. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 89 vestigingen in 30 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.

Profiel Devote
Devote is gespecialiseerd in eBusiness en IT-architectuur consultancy en implementatie. Devote, sinds februari 1999 genoteerd aan Euronext Amsterdam, opereert in de top van de markt. Hier ondersteunt het bedrijven om te ondernemen in de mondiale digitale netwerkeconomie door voortdurend kennis beschikbaar te stellen op het gebied van strategie, ontwikkeling en implementatie van e-business en IT-architectuur. Het totale personeelsbestand bedraagt momenteel circa 400 medewerkers. Opdrachtgevers behoren tot de top-100 van in Nederland opererende ondernemingen, waaronder Elsevier, ABN AMRO, Ahold, KPN, Wehkamp, Macintosh Retail Group en Koninklijke Landmacht.