Nutreco NV

PERSBERICHT
Boxmeer, 19 februari 2001

Nutreco neemt belang in aquacultuur marktleiders in Australië Nutreco Aquaculture zet een belangrijke stap in strategie om uit te breiden in nieuwe regio's en nieuwe soorten

Nutreco Holding N.V. heeft een belang genomen in Pivot Aquaculture en in Tassal Limited in Australië. Pivot Aquaculture is de duidelijke marktleider op het gebied van visvoer in de Zuid Pacific regio en heeft een jaaromzet van EUR 24 miljoen. Tassal Limited is de grootste producent van zalm in de regio en heeft een jaaromzet van EUR 47 miljoen. Tassal Limited is genoteerd aan de effectenbeurs van Australië. De afronding van de transactie hangt af van de toestemming van de FIRB (Foreign Investment Review Board) in Australië.

'Dit is een belangrijke stap voor Nutreco in de aquacultuurindustrie, in een voor ons nieuw deel van de wereld. De samenwerking met twee leidende bedrijven in Australië geeft Nutreco niet alleen een sterke positie in deze bedrijfstak, maar levert ook de basis voor verdere ontwikkelingen in Zuidoost-Azië,' zegt Hans den Bieman, Chief Operating Officer van Nutreco Aquaculture.

Structuur van de transactie
In eerste instantie neemt Nutreco 100% van Pivot Aquaculture over. Deze overname omvat tevens een 10,5% belang in Tassal Limited en twee ontwikkelingsprojecten, een op het gebied van het kweken van barramundi en een op het gebied van voer voor tonijn. Meteen na deze acquisitie zal Nutreco een verder belang van 8,2% in Tassal Limited nemen in ruil voor een 26% belang in Pivot Aquaculture. Als gevolg van deze transactie zal Nutreco 74% van Pivot Aquaculture bezitten terwijl Tassal Limited de resterende 26% houdt. Nutreco wordt zo de grootste aandeelhouder van Tassal limited met een totaal belang van 18,7%.

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren negentien Business Units, met 80 productie- en verwerkingsfabrieken in 18 landen met in totaal 10.500 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België en Noorwegen. In 1999 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 2.601 miljoen.


* * * * *
Voor meer persinformatie:
Nutreco Holding N.V., Dimitri Casteleyn, Communications Manager Telefoon +31 (0) 485 589 684
www.nutreco.com