Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inspectierapport over vuurwerkexplosie Culemborg naar Tweede Kamer

Minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft vandaag het rapport "Onderzoek vuurwerkramp Enschede: follow up Culemborg" naar de Tweede Kamer gestuurd. Het rapport beschrijft wat er binnen de rijksoverheid is gedaan met de aanbevelingen uit de onderzoeken naar de vuurwerkexplosie in 1991 in Culemborg.

Het rapport staat op de internetsite van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: www.minbzk.nl in de rubriek "actueel". Persexemplaren zijn verkrijgbaar bij Esther van Elswijk, telefoon 070-426 60 30.

Het rapport is opgesteld door de inspectie Brandweerzorg en Rampenbestrijding, de Rijksverkeersinspectie, de Arbeidsinspectie en de Inspectie Milieuhygiëne. Het hoort bij de reeks inspectierapporten over de vuurwerkramp in Enschede die eerder naar de Tweede Kamer zijn gestuurd.

Het kabinet zal nu nog niet op dit inspectierapport reageren, maar wacht eerst het rapport van de onafhankelijke Commissie Onderzoek Vuurwerkramp (commissie-Oosting) af. Dat verschijnt op woensdag 28 februari. Naar verwachting komt het kabinet vier weken daarna met een integrale reactie op het rapport van de commissie-Oosting en alle inspectierapporten.

Nadere inlichtingen bij Frank Wassenaar, telefoon (070) 426 82 61 of 06-53 70 13 46.