Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Zuivel is een vakgroep van de CNV Bedrijvenbond

19-02-2001

Supersnelle sluiting van zuivelfabriek Winterswijk schiet CNV Zuivel in verkeerde keelgat

Geschrokken heeft CNV Zuivel gereageerd op het plan van Friesland Coberco Dairy Foods om de zuivelfabriek in Winterswijk al op 1 april dit jaar te sluiten. Het zuivelconcern maakte het nieuws vanmiddag bekend. Bij de fabriek in Winterswijk, waar de 12-kilo Goudse kaas wordt gemaakt, werken 64 mensen.

Hoewel de sluiting van de fabriek niet helemaal onverwacht komt - Frico Cheese, de kaaspoot van Friesland Coberco, heeft ingrijpende reorganisatieplannen - is vooral de termijn waarop de werknemers het nieuws te horen krijgen dat hun fabriek dichtgaat, bij CNV Zuivel in het verkeerde keelgat geschoten. \"De mensen hebben nog geen zes weken de tijd om naar ander werk te zoeken. Het is gewoon schandalig\", vindt Syds Kloosterman, vakgroepbestuurder van CNV Zuivel.

Omdat het sociaal plan van Friesland Coberco - daterend van eind 1997
- nog steeds van toepassing is, vallen er geen gedwongen ontslagen. Maar van Kloosterman mag er voor de werknemers in Winterswijk nog wel iets extra\'s worden afgesproken.
\"Ik kan me voorstellen dat er een compensatie moet komen voor het feit dat de fabriek al zo snel dicht gaat. Volgende week woensdag gaan we met onze leden praten. Daarna zullen we verder zien.\"

Met de sluiting van de fabriek in Winterswijk loopt Friesland Coberco vooruit op de rest van de reorganisatieplannen van Frico Cheese. Over die plannen wil de bond graag op korte termijn meer duidelijkheid.

Nadere inlichtingen:

Syds Kloosterman
0529-454545