Carros

Europese Premiere voor Vizion en Trailblazer

(19 februari 2001)

Aantrekkelijke tentoonstelling van modellen variërend van terreinwagen tot Le Mans racewagens

Op de 7lste editie van de autotentoonstelling van Genève (van 1 tot 11 maart> tonen Cadillac en Chevrolet elk een Europese primeur. Cadillac doet dat met de imposante Vizion, een ontwerpstudie die laat zien hoe de combinatie van off-roader en wagon kan leiden tot een luxueus, multifunctioneel voertuig. Chevrolet blaast in de bus door de opvolger van de Blazer voor het eerst in Europa aan het grote publiek te tonen. De nieuweling, met de naam TrailBlazer, beschikt over uitstekende terrein-eigenschappen en een gloednieuwe zescilinder motor.

De vierwiel aangedreven Cadillac Vizion met de 224 kW/305 pk sterke, 4.6-liter Northstar V8 motor onder zijn motorkap, is gegarandeerd een publiekstrekker in Genève dankzij zijn haarscherpe en gestroomlijnde vormen. Het instrumentenpaneel, ontworpen door de Italiaanse topjuwelier Bulgari, geeft het interieur bovendien een sterk visueel karakter. De exclusiviteit van de Vizion wordt nog eens versterkt door high-tech eigenschappen als het MagneRide chassis controlesysteem, adaptieve cruise-control, de allernieuwste StabiliTrak stabiliteit controlesysteem en bestuurderherkenning door middel van een vingerafdruksensor aan het stuur.

De geheel nieuwe TrailBlazer is een compacte terreinwagen die zich kan aanpassen aan iedere wegconditie. Dit is duidelijk te zien aan het chassis met onafhankelijke voorwielophanging, een multilink achteras en geventileerde remschijven op alle wielen. Ook het robuuste stalen chassis en de stijve carrosserie garanderen in hoge mate veiligheid, duurzaamheid en comfort. De aluminium 4.2-liter zescilinder lijnmotor met variabele kleptiming kenmerkt zich door uitstekende prestaties en een in verhouding laag brandstofgebruik.

Andere blikvangers op de show zijn onder andere de Cadillac Seville STS Executive Sedan en de vorig jaar zomer geïntroduceerde Tahoe - de ruime terreinwagen die tevens als zevenzitter leverbaar is. Naast de 2001 versies van de Chevrolet Alero1 de Blazer en de Trans Sport, is natuurlijk ook de Corvette van de partij. Hij is door een toename van koppel en aanpassingen aan het chassis dynamischer dan ooit. Tot slot, twee eersteklas racewagens zorgen voor een vleugje Le Mans in Genève; zowel de Cadillac LMP als de nieuwe C5-R, een GTS model gebaseerd op de laatste wegversie van de Chevrolet Corvette, zullen weer gaan strijden in de klassieke lange afstandsrace halverwege juni.