Persbericht
Internationaal
Lommel, Belgie
19 februari 2001
Motocross
125cc zege in Lommel voor Hans Laurense!

Mill - De tweede internationale wedstrijd van dit voorseizoen werd het afgelopen weekend verreden in Lommel. Voor Hans Laurense verliep deze erg goed, hij won immers de wedstrijd voor zijn landgenoten Van Hastenberg en Strik.


1e manche
Een hele goede start bracht Hans direct aan de leiding maar enkele kleine foutjes zorgde ervoor dat hij op een derde plaats uit de eerste ronde kwam. Niet veel later wist de rijder uit Boekel voorbij te gaan aan Van Hastenberg. De druk op leider Tureluren werd opgevoerd waardoor deze onderuit ging. Door deze val moest Hans echter ook in de remmen. Van Hastenberg sloeg meteen zijn slag en verhoogde het tempo. Zonder problemen wist de KTM-rijder dit tempo te volgen maar hij kwam helaas niet voorbij. Teamgenoot George Strik maakte het feest compleet voor het nieuwe Vd Wetering 125cc MX Team door als derde te finishen.


2e manche
De tweede manche vertrok Hans iets minder goed maar nog altijd ruim in de top vijf. Op het zware zandcircuit van Lommel had hij maar enkele ronden nodig om zich op te werken naar de leiding. Deze kwam de gehele wedstrijd niet meer in gevaar. Strik kende deze manche meer problemen, hij ging in de eerste bocht onderuit. Ondanks dit probleem wist hij zich nog op te werken naar de zesde plaats.

Volgende race:
Het gaat even duren voordat het Vd Wetering 125cc MX Team weer van start gaat. De eerste wedstrijd in Nederland is de Grand Prix van Valkenswaard. Deze wedstrijd in het weekend van 1 april wordt vooraf gegaan door de eerste wedstrijd om het Belgische Kampioenschap in Mons. De kans is groot dat zowel Hans als George daar van start gaan.

Uitslag Internationaal Lommel:

1e manche

1 J v Hastenberg NL YAMAHA

2 H Laurense NL KTM

3 G Strik NL KTM

4 K Salearts B YAMAHA

5 T de Belder B KTM


2e manche

1 H Laurense NL KTM

2 R Tureluren B KTM

3 M v Daele B YAMAHA

4 J v Hastenberg NL YAMAHA

5 K de Dijcker B KTM

6 G Strik NL KTM

Dagklassement 125cc Lommel:

1 Hans Laurense NL KTM Vd Wetering 125cc MX Team 47
2 Jan van Hastenberg NL YAMAHA Team YAMAHA-Sigmans-Vd Laar 43
3 George Strik NL KTM Vd wetering 125cc MX Team 35
4 Ruben Tureluren B KTM Team Millennium KTM 34
5 Kristof Salaets B YAMAHA G-Racing Promotion Team 31
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Dit bericht wordt u aangeboden door: Laurense Motors Boekel.


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH Mill
The Netherlands
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
M: +31 (0)6 - 53391824
E: Mail@KEMCO.Demon.NL
W: WWW.KEMCO.Demon.NL