Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 19-02-2001 Persbericht district Land van Cuijk

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN

De politie heeft zondagavond in Haps een man aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. Een getuige belde de politie omdat de man op de Lokkantseweg op straat lag. Omdat niet duidelijk werd wie hij was is hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Maandagmorgen is hij gehoord en met een boete van f. 235,- in vrijheid gesteld.

ONDER INVLOED

De politie heeft zondagavond een 37 jarige man uit Gassel bekeurd wegens rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de Gentstraat in Gassel. Hij kreeg na de blaastest een rijverbod van 5 uren en een proces-verbaal.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

De politie heeft zondagnacht een 54 jarige inwoner van Mill bekeurd omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Bastaardstraat in Mill. Ondanks diverse stoptekens reed de man door en stopte uiteindelijk in de Havikstraat. Tijdens de controle bleek dat er nog een boete tegen de man openstond die hij op dat moment niet kon en wilde betalen. In de loop van maandag is alsnog de openstaande boete betaald waarop de man in vrijheid is gesteld. Voor het rijden zonder rijbewijs wordt proces-verbaal opgemaakt.

CONTROLE SNELHEID

Tijdens een snelheidscontrole op de Hapsedijk in Rijkevoort bekeurde de politie Land van Cuijk maandagmorgen 15 bestuurders die te hard reden. De snelheid van 64 voertuigen is gecontroleerd waarvan de hoogste snelheid 87 km/uwaar 50 km/u is toegestaan. Op de Sambeekseweg in Boxmeer zijn 53 bestuurders bekeurd die te hard reden. Hier is de snelheid van 422 passerende voertuigen gemeten. De hoogste snelheid bedroeg hier 77 km/u. waar 50 km/u is toegestaan. Door het team verkeershandhaving van de regio Brabant-Noord is maandagmorgen de snelheid van 880 passerende voertuigen gecontroleerd op de Volkelseweg in Mill. 18 bestuurders reden te hard waarvan de hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u. waar 80 km/u. is toegestaan. Op de Hapseweg in Oeffelt zijn door het team 49 bestuurders bekeurd die te hard reden. Hier is de snelheid 950 passerende voertuigen gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 112 km/u.