Politiebericht Brabant-Noord: Uden 19-02-2001
Persbericht district De Leijgraaf

INBRAKEN IN SCHAIJK

Zondag werd ingebroken in een woning aan de Van der Heijdenstraat in Schaijk. In de woning werden een deur en een klepraam geforceerd, maar men is niet verder binnen geweest. Er wordt niets vermist. Ook bewoners van een woning aan de Melde in Schaijk kregen ongewenst bezoek. Rond 22.00 uur zondagavond overliep de bewoner twee mannen, die bij ontdekking hard weg liepen. Nadien bleek dat de woning geheel was doorzocht. Een televisie en een stereo stonden klaar om meegenomen te worden. Men mist een paspoort en enkele sieraden.

ALCOHOLCONTROLE

De politie heeft zondagavond op diverse lokaties alcoholcontrole gehouden. Op de Peelweg in Zeeland en op de Kapelstraat, Velmolenweg en Julianastraat in Udenwerden in totaal 30 blaastesten afgenomen. Niemand had teveel gedronken.

JEUGDIGE JOYRIDERS BETRAPT

Maandagmorgen vroeg zijn twee jeugdige Udenaren aangehouden. Het tweetal, beiden 15 jaar oud, werden op de Nistelrodeseweg in Uden op heterdaad betrapt. Agenten zagen het duo aan komen fietsen terwijl zij een jerrycan met brandstof bij zich hadden, bestemd voor een auto aldaar. Na onderzoek bleek dat een van het voertuig eerder die avondthuis, aan de Kleefsestraat in Uden,had weggenomen om er mee te gaan rijden. Even later ontmoette hij een vriend die bij hem aanschoof. Toen de benzine op was werd met een jerrycan brandstof gehaald bij een tankstation. En passant werd op de Hensbergenstraat nog een fiets gestolen en zo keerde de jongens terug naar de auto, waar de politie hen opwachtte De jongelui zijn na verhoor en proces-verbaal in vrijheid gesteld. De auto is terug naar de ouder/eigenaar.

LICHTGEWONDE BIJ AANRIJDING IN ZEELAND

Zondagmiddag liep bij een aanrijding op de Peelweg in Zeeland een 35-jarige vrouw uit Mill licht letsel op. De aanrijding gebeurde toen een 26-jarige autobestuurder uit Mortel op de kruising met de Graspeel geen voorrang verleende aan een 42-jarige autobestuurster uit Langenboom. De vrouw uit Mill, die als passagiere met haar mee reed, liep letsel aan haar borst op en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

AUTO WEG

In de nacht van zondag op maandag is op het Spoorven in Veghel een auto gestolen. Het betrof een blauwe BMW, kenteken ZB-FH-19. Waarde ruim f.60.000,--.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Op de Udenseweg in Veghel is vanmorgen bij een aanrijding een persoon gewond geraakt. Het ongeval onstond toen een 50-jarige autobestuurder uit Boekel de kruising met de Erpseweg en de Frans Halsstraat wilde oversteken. Toen de Boekelaar de kruising overstak kwam hij in aanrijding met een auto die bestuurd werd door een 33-jarige inwoner van Veghel. Deze laatste reed vermoedelijk door rood licht. De Veghelaar is voor een kleine hoofdwond behandeld in het ziekenhuis in Veghel. De man uit Boekel kwam met de schrik vrij.

INBRAAK IN BEDRIJF

Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Rondweg in Uden. De daders namen uit het bedrijf een groot aantal lap-tops en telefoons weg. Ook mist men videorecorders en digitale cameras. De juiste hoeveelheid is nog niet bekend, evenals het schadebedrag.