Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 19-02-2001 Persberichten district Kerkrade
Maandag 19 februari 2001 - 15.10 uur

Eygelshoven; dronken bestuurder
Zondag 18 februari werd om 19.10 uur op de Waubacherweg in Eygelshoven een 35-jarige autobestuurder uit die plaats gecontroleerd. De man, die alcohol gedronken bleek te hebben, was zeer onvast ter been en sprak met een zogenaamde dubbele tong. De blaastest aan het politiebureau gaf een promillage aan van 2,25 (ruim 4 keer meer dan het toegestane.) Het rijbewijs werd direct ingevorderd.

Landgraaf; inbraken in kelderboxen
Zondag 18 februari kreeg de politie om 19.30 uur een melding dat onbekenden vermoedelijk inbraken in de kelderboxen van één van de flats aan Achter de Winkel in Landgraaf. De politie trof ter plaatse inderdaad enkele opengebroken boxen aan. In één van de boxen hadden zich twee knapen uit Landgraaf (14 en 17 jaar) en een uit Heerlen (14 jaar) verstopt. Het drietal werd aangehouden en in verband met het verdere onderzoek in gesloten.

Vaals; poging diefstal kassageld
Terwijl het personeel van een restaurant aan de Maastrichterlaan in Vaals doende was met het bedienen van klanten, wist een onbekende man zondag 18 februari om 22.45 uur ongemerkt toegang te krijgen tot de ruimte waar de kassa stond. Toen een personeelslid van de zaak die ruimte inliep, werd die vrouw daar geconfronteerd met een geheel in het zwart geklede onbekende man met een zwarte bivakmuts. Deze man probeerde de kassa te openen. De vrouw begon daarop direct hard te gillen waardoor de onbekende zonder buit op de vlucht sloeg. Hij rende weg in de richting van de Seffenterstraat.

Landgraaf; etalagekraak
Twee onbekende mannen gooiden maandag 19 februari om 02.45 uur een ruit in van een winkel aan de Heigank in Landgraaf. Uit de etalage werden twee daar gestalde fietsen gestolen. Getuigen zagen nog dat het tweetal vluchtte in de richting van het Sjpaans Kentje. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Kerkrade; brand in woning
Maandag 19 februari brak om 04.05 uur brand uit in een woning aan de Jeneverbes in Kerkrade. Doordat de 28-jarige bewoner gelukkig tijdig wakker werd, wist hij zijn vrouw en twee kinderen in veiligheid te brengen. Daarna wist de man het vuur, dat in de keuken ontstaan was, te blussen. Oorzaak van de brand was een vergeten friteuse die nog aanstond. Door de brand ontstond de nodige rook- en roetschade. Het gezin vond voor die nacht onderdak bij de buren.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)