Gemeente Stadskanaal



Project KANS

19 februari 2001

Mede door de goede economische situatie in ons land hebben de afgelopen twee jaar steeds meer mensen die werkloos waren, werk gevonden. Ook in het noorden van het land is het aantal banen sterk toegenomen. Toch is helaas nog niet iedereen er in geslaagd een betaalde baan te vinden. In de gemeente Stadskanaal zijn momenteel nog ongeveer 700 mensen die een uitkering van de Sociale Zaken ontvangen. Burgemeester en wethouders van Stadskanaal vinden dat deze mensen, die om verschillende redenen langdurig werkloos zijn, ook een kans moeten hebben een baan te vinden. Om dat doel te bereiken is er in veel gevallen een intensief traject nodig, dat is afgestemd op de individuele mogelijkheden van deze werklozen.

Binnen de gemeente Stadskanaal is de werkloosheid het grootst in het gebied Musselkanaal (inclusief Ceresdorp). Daarom wordt juist in dit gebied binnenkort gestart met het KANS-project. Binnen het KANS-project krijgt de langdurig werkloze een persoonlijke begeleider. Gezamenlijk onderzoeken zij wat er nodig is op het gebied van zorg, scholing en/of training met als doel het vinden van een betaalde baan. Er worden afspraken gemaakt over dit op de persoonlijke situatie afgestemde traject. Deze afspraken worden vastgelegd in een contract.

Het project start binnenkort en duurt 2 jaar. De mensen die in aanmerking komen voor deelname aan dit project zullen binnenkort persoonlijk worden benaderd.

Het project KANS creëert niet alleen kansen voor werkzoekenden maar ook voor ondernemers met personeelstekort. Voor meer informatie kunnen zij op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur contact opnemen met de medewerkers van het projectbureau. Het telefoonnummer is 0599-237 700.



Enquête informatiezuilen

19 februari 2001

De gemeente is van plan om in Stadskanaal informatiezuilen te plaatsen. Om een zo goed mogelijke keuze te maken wil de gemeente de mening van de burgers weten over drie informatiezuilen. Deze staan in het publieksbureau van het gemeentehuis. Iedereen die de zuilen wil testen is tijdens de openingstijden van harte welkom in week 8 (van 19 februari t/m 23 februari 2001) en week 9 (van 26 februari t/m 2 maart 2001). Door een vragenlijst in te vullen kan iedereen zijn of haar mening geven.


De nieuwe minimagids is uit!

19 februari 2001

De nieuwe gids "voor mensen met wat minder heeft de gemeente wat meer" is uit! In deze gids staan allerlei inkomensondersteunende maatregelen voor mensen met een laag inkomen. Dat laag inkomen kan bestaan uit bijvoorbeeld een Abw-, een WAO- , een WW-, of een AOW-uitkering. Maar het kan ook een inkomen uit arbeid zijn.

De gids ligt in het publieksbureau van het gemeentehuis. U kunt de gids daar komen afhalen. Als u niet kunt komen dan kunnen wij u de gids toesturen. U kunt dan 's morgens bellen met mevrouw H. Dekker van de Dienst sociale zaken, telefoon 631570.