Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 19-02-2001 3e Persbericht 19 februari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole
Maandagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur is op de Professor Holstlaan een verkeerscontrole gehouden. Er werden 45 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Zeven van hen droegen geen gordel en kregen een bekeuring.

Valkenswaard: Onder invloed
Een 46-jarige vrouw uit Soerendonk veroorzaakte maandagmiddag rond 13.30 uur op de Smelen in Valkenswaard een aanrijding. Ze reed achterop bij een andere auto die voor een verkeersdrempel remde. De vrouw bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies zij 2,5 pro mille. Het rijbewijs van de Soerendonkse is ingenomen en tegen haar wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Woninginbraak
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Oranje Nassaustraat in Valkenswaard. De inbreker brak een deur open en nam een computer en een versterker mee.

Gemert: Snelheidscontrole
Maandagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur is op de Vondellaan in Gemert een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 272 voertuigen, waarvan er 28 te snel reden. De snelste reed 72 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Bakel: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur hield de politie op de Auerschootseweg een snelheidscontrole. Van de 315 gecontroleerde voertuigen reden er 27 te snel. De snelste reed 92 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Veldhoven: Inbrekers breken door muur
Zondagavond rond 23.20 uur is ingebroken in twee winkels aan de Pleintjes in Veldhoven. Bij een zaak werd een achterdeur met grof geweld opengebroken. Een andere deur die eerst werd geprobeerd open te breken hield stand. Binnen wisten de inbrekers bijna f. 200,- aan contanten buit te maken. De inbrekers maakten met vermoedelijk een moker een gat in de binnenmuur en wisten zo in een naast gelegen winkel te komen. Daar vonden ze echter niets van hun gading.

Son :Poging brandstichting bij politiepost
Zondagmiddag bemerkten dienstdoende politieagenten datbij de politiepostaan de Boslaan in Son was getracht brand te stichten. Er was een brandbare vloeistof bij de voordeur gegoten en in brand gestoken. Alleende deur liep lichte schade op. Op 14 februari werd de deur en een deel van de muur besmeurd met verf. De politie vraagt eventuele getuigen contact met haar op te nemen. Tel 0900 8844.

Heeze: Verkeersongeval
Een 17-jarig meisje uit Heeze is maandagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Jan Deckersstraat in Heeze. Een 28-jarige vrouwuit Roermond reed met haar auto vanaf het parkeerterrein voor het gemeentehuis de rijbaan op en verleende geen vrije doorgang aan het meisje dat op een snorfiets reed. Zij is met letsel aan pols en enkel naar het St Anna ziekenhuis gebracht.

Helmond: Snelheidscontroles
Maandagmiddag tussen 13.00 en 15.15 uur is op de Gerwensewegeen snelheidscontrole gehouden. Van de 435 gecontroleerde voertuigen reden er 110 te snel. De snelste reed 101 km/u, waar 50 km/u was toegestaan. Op de Hortsedijk werden tussen 15.45 en 17.45 uur 911 voertuigen gecontroleerd op de juiste snelheid. De politie schreef daar 128 bonnen uit. De snelste reed 82 km/u waar 50 km/u was toegestaan.