GAK

Datum : 19/2/2001
Procedure bij herindeling naar andere uitvoeringsinstelling

Elke werkgever in Nederland is op grond van zijn voornaamste bedrijfsactiviteiten ingedeeld bij een sector en daarmee bij de uitvoeringsinstelling (uvi) die de werkzaamheden van die sector administreert. Indien zich na verloop van tijd een verschuiving in de bedrijfsactiviteiten voordoet, kan de werkgever zelf of de (looninspecteur van de) uitvoeringsinstelling constateren dat herindeling naar een andere sector noodzakelijk is. Als die andere sector wordt geadministreerd door een andere uvi, is de volgende procedure van kracht:

* De uvi waarbij de werkgever is ingedeeld, stelt de werkgever schriftelijk op de hoogte van de geconstateerde noodzaak tot herindeling en meldt dat het dossier daarom wordt overgedragen naar een andere (de ontvangende) uvi. Deze brief bevat geen bezwaarclausule en is dus geen beslissing, de werkgever kan er daarom geen bezwaar tegen indienen.

* De ontvangende uvi moet vervolgens de werkgever schriftelijk meedelen bij welke sector de werkgever zal worden heringedeeld en met ingang van welke datum dat zal gebeuren. Dit is de formele indelingsbeslissing. Tegen deze beslissing kan de werkgever in beroep gaan bij het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv).

* Tot aan de in de beslissing genoemde datum van herindeling blijft de werkgever ingeschreven bij de oorspronkelijke uvi en draagt hij op grond van zijn dan geldige aansluitnummer premie af.

top