Politiebericht Friesland: Friesland 19-02-2001 Politieberichten van 18/2 (13.00 uur) t/m 19/2 (07.00 uur)

Heerenveen: jongeman ingesloten
Zondag omstreeks 10.20 uur belde een 18-jarige inwoner van Heerenveen vanuit een discotheek aan de Kerkstraat met de politie. De jongeman deelde mede dat hij opgesloten zat in de discotheek. Hij wilde graag naar huis. Ter plaatse gegaan met de eigenaar van de discotheek en de jongeman aangetroffen en hem weer in vrijheid gesteld. De jongeman had de afgelopen nacht de disco bezocht en is op een gegeven moment naar het toilet gegaan en aldaar in slaap gevallen. Toen hij op een gegeven moment wakker werd van de stilte, bleek dat iedereen de disco al had verlaten. De eigenaar had voor het afsluiten verzuim de toiletruimte na te lopen.

Leeuwarden: aanhouding fietsendief
Zondag omstreeks 13.50 uur zag een politieman dat op de Tweebaksmarkt een man met een afgesloten fiets onder zijn arm liep. Het bleek dat de man, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, deze fiets had gestolen vanaf het Stationsplein. De verdachte werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De fiets was van een 13-jarig meisje uit Warten. Zij heeft de fiets teruggekregen. De verdachte werd na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Hidaard: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 13.00 uur reed een 26-jarige inwoner uit Zandberg met zijn personenauto over de Tjebbingadyk. Op een gegeven moment deed de bestuurder zijn autogordel los om een pakje shag uit zijn kontzak te halen. Hij kwam toen met de wielen van zijn auto in de berm terecht en bij het tegensturen, raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder en zijn vriendin, een 26-jarige inwoonster van Zandberg, konden op eigen gelegenheid de auto verlaten. De bestuurder liep een gebroken linker bovenarm op en zijn vriendin klaagde over pijn in de borst. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De auto werd totaal vernield.

Oosterwolde: inbraak winkel
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een cadeauwinkel aan de Brinkstraat. Door een gat in de muur kwam men de winkel binnen. Uit de winkel werd nagenoeg alle Scandinavische kleding weggenomen. De schade bedraagt duizenden guldens. De eigenaresse van de winkel, een 57-jarige inwoonster van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak kantoor
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in het kantoor van de woningstichting `De Wieren` aan de Almastraat. Het slot van een zijdeur werd vernield. Een in het pand staande kluis werd opengebroken en het daarin aanwezige geld werd weggenomen. Een medewerker van de woningstichting, een 53-jarige inwoner van Offingawier, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: onder invloed
Zondag omstreeks 19.20 uur werd op de Herenwal een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Tjerkgaast, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 395 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Franeker: aanrijding met licht gewonde
Zondag omstreeks 19.35 uur vond op de kruising Sjaardemastraat Voorstreek Vijverstraat een aanrijding plaats tussen een camper en een bromfiets. De bestuurder van de camper, een 31-jarige inwoner van Dongjum, wilde vanaf de Sjaardemastraat linksaf de Voorstraat oprijden. Hij zag daarbij een bromfietser, die vanaf de Vijverstraat kwam over het hoofd. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Tzum, schampte de voorzijde van de camper en kwam ten val. Een achter op de bromfiets zittende passagier, een 15-jarige inwoonster van Franeker, klaagde over pijn in haar linkerbeen en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Het meisje kon na behandeling weer naar huis.

Leeuwarden: inbraak woning
Zondag tussen 11.30 en 21.45 uur werd ingebroken in een woning aan het Schooldijkje. Een keukenruit werd vernield. Uit de woning werden een video, een computer, een scanner, een stereotoren en een fototoestel weggenomen. De bewoonster, een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 13.45 uur vond op de Stationsstraat een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto was door nog onverklaarbare oorzaak tegen een geparkeerde auto aangereden. Beide auto`s raakten zwaar beschadigd De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Burdaard, raakte licht gewond. In het ziekenhuis van Dokkum werd van de bestuurder een bloedproef genomen. De man kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De uitslag van de bloedproef is nog niet bekend.

Wommels: inbraak woningBr> Zondag tussen 17.00 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan `t Noard. Een schuifpui aan de achterzijde werd vernield. De gehele woning werd doorzocht. Uit een kast werd een paar honderd gulden weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Wommels, heeft aangifte gedaan.

Sneek: onder invloed
Maandag omstreeks 01.20 uur werd op de Frieswijkstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 400 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Ureterp: onder invloed
Maandag omstreeks 01.05 uur werd op de Hegebrechsterleane een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Houtigehage, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 385 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Finkum: geen rijbewijs
Maandag omstreeks 00.15 uur werd op de Bredyk onder Finkum een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Hallum, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Daar dit de twee keer was in korte tijd dat de bestuurder bekeurd werd voor het rijden zonder rijbewijs, werd de auto van de verdachte in beslag genomen.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272