Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.15 uur
Automobilist onder invloed

LOENEN / LOOSDRECHT Afgelopen nacht raakte een 52-jarige man uit Bilthoven betrokken bij een ongeval op de Bloklaan ter hoogte van het fort. De gewaarschuwde politie zag een auto op de kop in de berm liggen. In de auto werd de Bilthovenaar aangetroffen, die naar eigen verklaring daar minstens een uur in zijn auto opgesloten had gezeten, maar ontkende de bestuurder te zijn geweest ten tijde van het ongeval.

De politiemensen namen bij het bevrijden van de man uit zijn benarde positie een sterke alcohollucht waar. De man was verder niet gewond geraakt. Op het bureau werd van de man een ademanalyse afgenomen. De uitslag bedroeg 1,8 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Inbreker aangehouden

BREUKELEN Een 29-jarige man zonder vast woonadres is gisteravond aangehouden op verdenking van een poging inbraak in een kantoorpand aan de Dannestraat. De man raakte bij de poging gewond aan zijn hand. Op het bureau Maarssen werd zijn verwonding onderzocht door een GG&GD arts.

Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, bleek de man al weg te zijn, maar door het volgen van een bloedspoor lukte het om op de Herenstraat de man aan te houden.

Bij het natrekken van de gegevens van de man bleek dat er nog een boete open stond en dat hij nog een schadevergoedingsmaatregel ten bedrage van ruim 3000 gulden moest voldoen.

De man is voor nader onderzoek ingesloten

Inbraak in winkel

MIJDRECHT In de vroege ochtend van zondag 18 februari werd ingebroken in een kledingwinkel aan de Dorpsstraat. Men kwam de winkel binnen door met een stuk trottoirtegel de ruit van de toegangsdeur in te gooien.

De kassalade werd uit de kassa gehaald, maar zoals gebruikelijk zat daar geen geld in. Ook werd er verder uit de winkel geen goederen gestolen.

Alcoholcontrole

WOERDEN Op zondag 18 februari werd bij de op- en afritten van de Europabaan een alcoholcontrole gehouden. Van 50 bestuurders werd op straat een blaastest afgenomen. Niemand van de bestuurders had teveel gedronken.

Caravan uitgebrand
MAARSSEN Een over de Maarssenbroeksedijk surveillerende politieman rook gistermiddag een brandlucht. Na onderzoek bleek dat een oude caravan naast een bedrijf in bouwmaterialen aan de Industrieweg in brand stond.

De brandweer bluste het vuur en hield de wand/beplating van het aangrenzende gebouw in de gaten, maar deze liep verder geen schade op. De caravan brandde geheel uit en het restant zou door de gemeente verwijderd worden.

Naar het ontstaan van de brand en de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld.