Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.15 uur
Snelkraak gepleegd

AMERSFOORT Bij een bedrijf op de Saturnus heeft op zondagavond rond 22.40 uur een snelkraak plaatsgevonden. Met een gestolen auto zijn de dieven via de toegangsdeuren het pand ingereden. Hierdoor raakte de voorpui van het pand zwaar beschadigd. Vervolgens werden door de daders diverse gereedschappen uit het pand weggenomen en gingen ze met de auto ervandoor.

De betreffende auto werd rond 23.10 uur in de brand aangetroffen op de Vanadiumweg. Uit sporen bij het bedrijf aan de Saturnus bleek dat het om dezelfde auto ging waarmee de snelkraak was gepleegd. De brandweer heeft het voertuig geblust, maar kon niet meer voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De auto was in de nacht van donderdag 15 februari op vrijdag 16 februari gestolen vanuit een bedrijf aan de Nijverheidsweg noord.

Opgeven van valse naam

AMERSFOORT Op zondagavond is een 18-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Hogeweg voor het opgeven van een valse naam. Tijdens een routinecontrole werd de man gevraagd te stoppen, waarop hij een valse naam opgaf. Echter, dit bleek de naam van zijn broer te zijn, die nog een boete van 450,- had openstaan.

Vervolgens gaf de man snel aan dat hij deze persoon niet was en een valse naam had opgegeven omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Daarop werd de man aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daar is proces-verbaal tegen de man opgemaakt voor het opgeven van een valse naam en rijden zonder rijbewijs.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Tijdens een routine controle is op de Heiligenbergerweg in de nacht van zondag 18 op maandag 19 januari een 37-jarige man uit Leusden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Na een ademanalyse bleek de man met 0,65 promille in zijn bloed te hebben gereden. Hij kreeg een boete van 410,- en een rijverbod van 1 uur.

In de nacht van zondag op maandag werd een 48-jarige man uit Amersfoort op verdenking van het rijden onder invloed aangehouden op de Rondweg-Oost. Surveillerende agenten zagen de man met zijn auto slingerend over de weg rijden. Daarop werd de man gevraagd te stoppen en een ademtest te ondergaan. Na controle bleek de man met 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Hij kreeg een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen en een rijverbod van 3 uur.