Casema baseert geïntegreerde IT-architectuur op webMethods Enterprise

Integratieplatform maakt snellere introductie nieuwe diensten mogelijk; implementatie pilotproject in zes weken gerealiseerd

Hilversum, 19 februari 2001 -- webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van business-to-business integratie (B2Bi)-oplossingen, maakt vandaag bekend dat kabelmaatschappij Casema webMethods Enterprise inzet als fundament van de complete IT-systeemarchitectuur van het bedrijf. Door de integratie van bestaande en nieuwe softwaretoepassingen kan Casema sneller nieuwe telecommunicatiediensten introduceren.

Casema opereert in de snel groeiende en aan deregulering onderhevige markt voor telecommunicatiediensten via de kabel. Om succesvol te blijven, moet het bedrijf daarom in staat zijn om snel in te spelen op de veranderende marktvraag. Een flexibele IT-architectuur is daarvoor een vereiste. Omdat Casema's IT-strategie er op gericht is om zoveel mogelijk gebruik te maken van standaard softwarepakketten, werd gezocht naar een integratieoplossing om op basis van de aanwezige standaardpakketten een flexibele, geïntegreerde informatiearchitectuur te bouwen.

"We hebben gekozen voor webMethods Enterprise omdat het product een bewezen staat van dienst heeft in de telecommunicatiemarkt," zegt Erik Joustra, chief technology officer van Casema. "Daarnaast ondersteunt webMethods Enterprise de integratie van alle standaardapplicaties die we gebruiken en van plan zijn te gaan gebruiken. Het feit dat we de pilotfase van ons integratieproject binnen zes weken konden afronden, heeft ons bevestigd in onze keuze."

De implementatie van Casema's integratieoplossing wordt gefaseerd uitgevoerd. In de pilotfase werden het pakket Quintus en een achttien jaar oude maatwerk-softwaretoepassing gekoppeld. Hoewel webMethods Enterprise geen kant-en-klare integratiemodule voor Quintus bevatte en ook de koppeling met Casema's eigen systeem ontwikkeld moest worden, nam de implementatie van dit pilotproject slechts zes weken in beslag.

Dankzij de koppeling van beide systemen kan men nu via een moderne front-end applicatie de voor het product Analoge en Digitale Video benodigde back-office toepassingen aansturen en raadplegen.

"Omdat Casema opereert in een snel veranderende en uiterst competitieve markt, is het snel kunnen introduceren van nieuwe diensten een noodzakelijke vaardigheid," zegt Laurie Mascott, vice president EMEA van webMethods. "Dankzij webMethods Enterprise kan Casema zowel haar 'best-of-breed' toepassingen als de speciaal voor Casema ontwikkelde producten integreren. Met het geïntegreerde platform dat daardoor ontstaat kan het uitrollen, de provisioning en de facturering van nieuwe diensten sneller plaatsvinden."

In de vervolgfase van het integratietraject, die onlangs van start is gegaan, zullen onder meer Casema's SAP- en ARBOR/BP-applicaties worden geïntegreerd. Vanaf heden worden bovendien alle nieuwe applicaties die Casema in gebruik neemt, gekoppeld op basis van het webMethods Enterprise integratieplatform. Eind 2001 moeten alle softwareapplicaties van Casema via webMethods Enterprise geïntegreerd zijn.

over webMethods Enterprise

webMethods Enterprise biedt een snel pad naar e-business integratie binnen de onderneming. Met webMethods Enterprise worden zakelijke processen de stuwende kracht achter e-business integratie, en is schaalbare implementatie mogelijk: van kleine pilotprogramma's tot geografisch verspreide oplossingen. webMethods Enterprise ondersteunt de belangrijkste applicatie-, platform- en netwerkstandaarden voor e-business oplossingen. Ook biedt het product een open platform voor partners om producten en oplossingen te bouwen die de e-business mogelijkheden van de klant vergroten. Deze technische voordelen vertalen zich in een snellere time-to-market, hetgeen bedrijven nieuwe bronnen van inkomsten oplevert.

Over Casema

Het in Delft gevestigde Casema is met 1000 medewerkers en 1,3 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar 30 jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese 'kabelmarkt' en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema is een 'full service provider' die via haar modern netwerk naast kabeltelevisie een scala aan andere elektronische diensten en producten levert, waaronder: internet, telefonie, datacommunicatie, digitale televisie en alarmering. Casema is een dochter van France Telecom.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor business-to-business integratie (B2Bi). Als het enige bedrijf dat zowel via Internet als in de gehele 'extended enterprise' naadloze B2Bi kan leveren, biedt webMethods aan wereldwijde top-2000-bedrijven en aan B2B-marktplaatsen een complete, end-to-end oplossing voor het integreren van klanten, leveranciers en partners tot een real-time handelsnetwerk en het verbeteren van de interne operationele efficiëntie. De productreeks van webMethods stelt bedrijven in staat om nieuwe bronnen van inkomsten te genereren, de banden met klanten te verstevigen, inefficiënties in de distributieketen substantieel te verminderen en de interne zakelijke processen te stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De belangrijkste verticale markten voor webMethods zijn chemie, financiële dienstverlening, hightech fabricage en telecommunicatie. Het bedrijf bedient wereldwijd meer dan 550 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com